Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Николай Шушков отново начело на Областна администрация-Благоевград

В сградата на областната администрация досегашният областен управител на Благоевград Валери Сарандев посрещна новия областен управител Николай Шушков. Той ще управлява областта по време на мандата на четвъртото служебно правителство на президента Румен Радев. Шушков за трети път ще бъде областен управител по време на служебен кабинет, съставен от държавния глава Румен Радев.

Николай Шушков благодари на предшественика си за добрата работа и даде висока оценка за свършеното дотук. Кризите, които ни връхлетяха през последните месеци изискват бързи и смели решения, каза Николай Шушков и посочи, че основната задача на областната управа е подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори.

Николай Шушков припомни, че машинното гласуване, проведено по време на поредицата от избори през миналата година, е било успешно и без нарушения и подчерта ролята на областната администрация по време на изборите в област Благоевград.

Николай Шушков изтъкна и другите приротети, които ще бъдат в основата на дейността на неговата администрация. Сред тях са COVID кризата, ситуацията с поддържането на пътната инфраструктура и войната, която се води в Украйна.

Шушков поздрави Валери Сарандев за работата му по отношение на настаняването на бягащите от войната украински граждани. Сега трябва да бъдат решавани въпросите с осигуряване на работа на майките. Настаняването на децата в детски градини и училища и осигуряване на здравното им обслужване.

Валери Сарандев и Николай Шушков се пожелаха на добър час и увериха, че ще продължат съвместната си работа. Сарандев се връща като заместник-кмет в община Гоце Делчев. 


Вижте още

Изготвят проект за автомагистрала "Гюешево - Дупница"

Агенция "Пътна инфраструктура" започна обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект за изграждането на автомагистрала "Гюешево – Дупница. Трасето ще осигури комфортна връзка между Трансевропейски транспортен коридор "Ориент/Източно-Средиземноморски", по който е трасето на автомагистрала "Струма" и границата..

публикувано на 09.08.22 в 18:01

Поскъпнаха дървата за огрев по пунктовете в Кюстендил

До 170 лева за куб. метър поскъпнаха дървата за огрев по пунктовете  и фирмите за твърдо гориво, казаха търговци. Продажбите стават само със записване, като се чака около два месеца, а сега се изпълняват поръчки от м. май, но при нови цени. Допреди месец дървата за огрев в Кюстендил се продаваха при цени до 120 лева за куб. метър. Заради голямото..

публикувано на 09.08.22 в 16:53

Банско участва и вокално в джаз фестивала

Младата пианистка и певица от Банско Александра Полежанова ще вземе участие в Банско джаз фестивал. Тя излиза на сцена „Млади таланти” във вторник от 11 часа в градския парк. Александра ще пее солово и в състава на формация „Академия”, създадена специално за фестивала от проф. Стефка Оникян. Заедно с още 16 млади музиканти, Александра участва и в..

публикувано на 09.08.22 в 14:47

Съдия Петър Узунов с поредна делова среща

Председателят на Окръжен съд Благоевград съдия Петър Узунов проведе делова среща с кмета на Община Благоевград Илко Стоянов. В рамките на разговора двамата обсъдиха теми от областта на върховенството на закона, значението на прозрачната и ефективна работа в интерес на обществото. Председателят на Окръжен съд Благоевград и кметът на..

публикувано на 09.08.22 в 13:39

Нарушения на пътя в Пернишко

Над 4 350 нарушения са установени в област Перник в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. В периода от 7 юли до 7 август са били проверени 5706 моторни превозни средства. Акцентът в контрола е недопускане на управление от водачи,..

публикувано на 09.08.22 в 13:14

Разследват смъртта на мъж при добив на дървесина

Окръжната прокуратура в Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление  – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. Към настоящия момент е известно, че около 16 ч. на 04.08.2022 г., в..

публикувано на 09.08.22 в 10:32

Затруднено движение на АМ "Струма“ в посока Кулата

Трафикът се осъществява с повишено внимание при км 128-ми в посока Кулата и при 136-ти в посока София на АМ "Струма" поради ремонтни дейности.  Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват пътната сигнализация, призоваха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

публикувано на 09.08.22 в 10:02