Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Александър Пандурски пое поста областен управител на Кюстендилска област

Новоназначеният областен управител на област Кюстендил инж. Александър Пандурски официално встъпи в длъжност. Това стана на церемония по символично предаване на властта от досегашния областен управител Катя Димитрова.

„Нашата основна задача е да проведем едни честни и прозрачни избори, в които да не допуснем купен вот, да направим така, че всеки един гражданин на област Кюстендил да може да даде своя глас за политическата формация, която най-близко отразява неговите виждания“, заяви инж. Пандурски при поемането ва поста. 

И инж. Александър Пандурски, и досегашният областен управител Катя Димитрова декларираха приемственост в своята работа.

Част от започнатото от г-н Пандурски през 2021 г. аз се опитах да довърша – издаване на разрешение за строеж на депото за отпадъци в с. Джерман. Той беше издал предходните разрешения за строеж за компостираща и сепарираща инсталация. Също така предстои провеждане на процедура за избор на изпълнител за почистване на р. Банщица, което също беше започнато по времето на г-н Пандурски“, заяви при символичното предаване на властта Катя Димитрова.

С пожелание да подписва важни документи, тя подари на инж. Александър Пандурски комплект химикалки. Той, от своя страна, изрази благодарност за работата й с букет красиви цветя.


По публикацията работи: Весела Сукалинска
Вижте още

Изготвят проект за автомагистрала "Гюешево - Дупница"

Агенция "Пътна инфраструктура" започна обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект за изграждането на автомагистрала "Гюешево – Дупница. Трасето ще осигури комфортна връзка между Трансевропейски транспортен коридор "Ориент/Източно-Средиземноморски", по който е трасето на автомагистрала "Струма" и границата..

публикувано на 09.08.22 в 18:01

Поскъпнаха дървата за огрев по пунктовете в Кюстендил

До 170 лева за куб. метър поскъпнаха дървата за огрев по пунктовете  и фирмите за твърдо гориво, казаха търговци. Продажбите стават само със записване, като се чака около два месеца, а сега се изпълняват поръчки от м. май, но при нови цени. Допреди месец дървата за огрев в Кюстендил се продаваха при цени до 120 лева за куб. метър. Заради голямото..

публикувано на 09.08.22 в 16:53

Банско участва и вокално в джаз фестивала

Младата пианистка и певица от Банско Александра Полежанова ще вземе участие в Банско джаз фестивал. Тя излиза на сцена „Млади таланти” във вторник от 11 часа в градския парк. Александра ще пее солово и в състава на формация „Академия”, създадена специално за фестивала от проф. Стефка Оникян. Заедно с още 16 млади музиканти, Александра участва и в..

публикувано на 09.08.22 в 14:47

Съдия Петър Узунов с поредна делова среща

Председателят на Окръжен съд Благоевград съдия Петър Узунов проведе делова среща с кмета на Община Благоевград Илко Стоянов. В рамките на разговора двамата обсъдиха теми от областта на върховенството на закона, значението на прозрачната и ефективна работа в интерес на обществото. Председателят на Окръжен съд Благоевград и кметът на..

публикувано на 09.08.22 в 13:39

Нарушения на пътя в Пернишко

Над 4 350 нарушения са установени в област Перник в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. В периода от 7 юли до 7 август са били проверени 5706 моторни превозни средства. Акцентът в контрола е недопускане на управление от водачи,..

публикувано на 09.08.22 в 13:14

Разследват смъртта на мъж при добив на дървесина

Окръжната прокуратура в Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление  – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. Към настоящия момент е известно, че около 16 ч. на 04.08.2022 г., в..

публикувано на 09.08.22 в 10:32

Затруднено движение на АМ "Струма“ в посока Кулата

Трафикът се осъществява с повишено внимание при км 128-ми в посока Кулата и при 136-ти в посока София на АМ "Струма" поради ремонтни дейности.  Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват пътната сигнализация, призоваха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

публикувано на 09.08.22 в 10:02