Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чистят река Бистрица

Община Благоевград стартира дейности по почистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от храсти и дървета. Акцията, която стартира следващата седмица, е превантивна мярка за предотвратяване на наводнения при евентуални обилни валежи. Отстраняването на растителността ще се извърши на два етапа, като първият от тях ще се осъществи в участъка от баражите при алеята за парк „Бачиново“ до мястото на вливане на р. Благоевградска Бистрица в р. Струма. На по-късен етап Община Благоевград предвижда и почистване на речното корито в участъка от баражите в посока парк „Бачиново“.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жителите на Кочериново готови на крайни действия заради безводието

Протест за втори път тази седмица блокира пътя до Рилския манастир. Около 50-ина жители на Кочериново бяха недоволните от безводието, които затвориха пътя до Рилския манастир на разклона за село Стоб. През 5-10 минути се пускаха автомобили. Младите хора бяха начело на протеста днес. Те са готови на крайни действия заради липсата на вода в..

публикувано на 25.08.24 в 12:40
Снимката е илюстративна

Новият пожар над Пастра е предизвикан от мълния

Мълния възобнови пожара над село Пастра, под язовир „Калин“, каза за Радио Благоевград Георги Кабзималски от ДГС "Рилски манастир". „Към момента горят над 150 декара в алпийската част на планината.Теренът е труднодостъпен, гасенето е само наземно. Пуснали сме линия и на ръка. Много е тежък теренът. Участват пожарникари - към 15 човека и горски –..

публикувано на 25.08.24 в 12:28

Възобнови се пожарът над село Пастра

Възобновил се е пожарът в гората над село Пастра, под язовир "Калин". Пожарът пламна миналата седмица и затвори пътя от селото до хижа "Чала", но беше овладян. Сега обаче силният вятър го е разпалил отново, съобщи за Радио Благоевград говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка. В гасенето днес участват пожарникари от Рила..

публикувано на 25.08.24 в 11:33

Гасят пожара под Черни връх с дрон

Пожарът при Черни връх засега ще се гаси с дрон.  Информацията е от народния представител от Дупница Николай Златарски, който е на терен. Анализ на ситуацията на място извършват директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов и директорът на Пожарната в Кюстендил Светослав Георгиев. Организиран е щаб в..

публикувано на 25.08.24 в 11:26

Жители на Кочериново отново на протест за вода

Жителите на Кочериново отново излизат на протест заради липсата на вода. Протестът е насрочен за 11.00 часа тази неделя на разклона за село Стоб. След протеста преди дни, водата беше пусната, но отново е спряла. Това каза за Радио Благоевград кметът на Община Кочериново Светослав Горов: „Проблемът с водоподаването е, че ние пак нямаме вода...

публикувано на 25.08.24 в 10:32

Пожарът край Брезник е овладян

Почти овладян е пожарът в района на община Брезник, съобщиха от местното Горско стопанство. Има отделни тлеещи огнища, но на място има екипи, които да реагират при необходимост. Огънят, който вчера тръгна от земеделски имоти в село Делян, община Божурище, се разпростря на територията на общините Брезник, Сливница и Божурище и обхвана около 2500 дка..

публикувано на 25.08.24 в 09:12

Патриархът ще оглави богослужението в пернишкия храм „Св. Иван Рилски”

Архиерейска света литургия ще бъде отслужена днес в 9.00 часа в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски”. Богослужението ще бъде оглавено от българския патриарх и Софийски митрополит Даниил, потвърди предстоятелят на храма отец Людмил. Това е второто посещение на Негово светейшество в храм "Св. Иван Рилски " в Перник през последния месец. На 7 август..

публикувано на 25.08.24 в 08:59