Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Походът до връх Ветрушка се отменя

Насроченият за сряда,10 август, поход до връх Ветрушка се отменя, съобщиха организаторите от община Радомир. Заради очакваните лоши метеорологични условия изкачването на най-високия връх в планината Голо бърдо ще се състои на друга дата, чието обявяване предстои.

Походът до Ветрушка е сред проявите, включени в стартиралата през месец юли в Радомир програма "Лято в действие". Тя е съвместна инициатива на общината, Младежкия културно-информационен център "Европа" и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Програмата е интересна и креативна, с образователни елементи и възможност за развитие и забавление, които да останат незабравим спомен за децата.

Всяка седмица се провеждат занимания в импровизираната творческа работилница в музеен обект „Стойова къща“, а в двора на Младежкия културно-информационен център „Европа“ се организират спортни дейности и състезания.

Програмата "Лято в действие" ще продължи до края на август.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Възобнови се пожарът над село Пастра

Възобновил се е пожарът в гората над село Пастра, под язовир "Калин". Пожарът пламна миналата седмица и затвори пътя от селото до хижа "Чала", но беше овладян. Сега обаче силният вятър го е разпалил отново, съобщи за Радио Благоевград говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка. В гасенето днес участват пожарникари от Рила..

публикувано на 25.08.24 в 11:33

Гасят пожара под Черни връх с дрон

Пожарът при Черни връх засега ще се гаси с дрон.  Информацията е от народния представител от Дупница Николай Златарски, който е на терен. Анализ на ситуацията на място извършват директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джортов и директорът на Пожарната в Кюстендил Светослав Георгиев. Организиран е щаб в..

публикувано на 25.08.24 в 11:26

Жители на Кочериново отново на протест за вода

Жителите на Кочериново отново излизат на протест заради липсата на вода. Протестът е насрочен за 11.00 часа тази неделя на разклона за село Стоб. След протеста преди дни, водата беше пусната, но отново е спряла. Това каза за Радио Благоевград кметът на Община Кочериново Светослав Горов: „Проблемът с водоподаването е, че ние пак нямаме вода...

публикувано на 25.08.24 в 10:32

Пожарът край Брезник е овладян

Почти овладян е пожарът в района на община Брезник, съобщиха от местното Горско стопанство. Има отделни тлеещи огнища, но на място има екипи, които да реагират при необходимост. Огънят, който вчера тръгна от земеделски имоти в село Делян, община Божурище, се разпростря на територията на общините Брезник, Сливница и Божурище и обхвана около 2500 дка..

публикувано на 25.08.24 в 09:12

Патриархът ще оглави богослужението в пернишкия храм „Св. Иван Рилски”

Архиерейска света литургия ще бъде отслужена днес в 9.00 часа в централния пернишки храм „Св. Иван Рилски”. Богослужението ще бъде оглавено от българския патриарх и Софийски митрополит Даниил, потвърди предстоятелят на храма отец Людмил. Това е второто посещение на Негово светейшество в храм "Св. Иван Рилски " в Перник през последния месец. На 7 август..

публикувано на 25.08.24 в 08:59

Не е локализиран пожарът на Черни връх, гасенето ще продължи и утре

Тревожна е ситуацията с пожара под Черни връх в Рила. Огънят гори на над 2300 метра надморска височина и теренът е труднодостъпен. Дотам няма как да стигне техника, няма как да се пренесе и вода, заради което се гаси на ръка. Пожарът не е локализиран. Пожарникари, горски служители и доброволци се опитват да го овладеят и да го държат на..

публикувано на 24.08.24 в 16:48

Отбелязаха 80 години от акцията в местността Жабокрек

Осемдесет години от акцията на партизаните от Рило-пиринския отряд, в местността Жабокрек, под Рилския манастир, отбелязаха социалисти от Кюстендил, Благоевград, Дупница и София. В края на август 1944 година партизани, водени от командира Васил Демиревски-Жельо, нападат немска част - лазарет и въоръжени войници и превземат базата им...

публикувано на 24.08.24 в 15:11