Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почистиха тунелите „Железница“ и „Кресна“

Областно пътно управление – Благоевград и пътноподдържащото дружество почистиха тунелите „Железница“ и „Кресна“ на Първокласен път Е-79. Измиването на стени, настилка и светлоотразителните знаци в двете съоръжение завърши тази нощ.

Предстои почистване и на тунел „Илинден“, който е на българо-гръцката граница, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Дейностите на него е предвидено да се извършат през следващия месец, когато трафикът се очаква да бъде по-малък.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки правилата за движение.


По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Безплатни изследвания за хепатит в Перник

Регионалната здравна инспекция в Перник организира изследвания с бързи тестове за хепатит В и С.  Изследванията започнаха днес и ще продължат и през следващия месец. До 2 август те ще се извършват на място в сградата на инспекцията във времевия диапазон от  08:30 до 10:30 часа.  Процедурата е безплатна и анонимна. Тя е част от Световния ден за борба с..

публикувано на 29.07.24 в 12:32

ИТН получи третия мандат: Ще разговаряме с всички, за кабинет е нужна широка подкрепа

Това е последният шанс 50-ото НС да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята. От самото начало на този процес вие застъпвате тезата за необходимостта за редовно правителство и отстоявате формулата за надпартиен експертен кабинет. И на фона на конфликтите между партиите и вътрешнопартийните раздори..

публикувано на 29.07.24 в 12:26

Свободни места за осмокласници в дупнишките гимназии

68 са незаетите места за осмокласници в дупнишките гимназии след второто класиране, обявиха от РУО – Кюстендил. Паралелките 8 клас са общо 15.  Най-много са свободни места в бившия Механотехникум – 14 в класа по компютърна техника, 13 – по икономическа информатика и 7 – електрообзавеждане на производството. 6 ученици не достигат в шивашката паралелка по..

публикувано на 29.07.24 в 11:46

Банско отново става столица на джаза

От 3 до 11 август Банско отново става столица на световния джаз с 27-то издание на Банско джаз фестивал. 18 държави, 135 изпълнители, 24 концерта на голяма сцена; 3 държави, 45 участници, 21 концерта на дневните сцени; 18 международни проекта, 4 съвместни, 5 български. По площадите и улиците, в парка и заведенията – навсякъде ще слушаме джаз...

публикувано на 29.07.24 в 10:18

Премиерът и вътрешният министър ще огледат района на пожара в планината Славянка

Министър-председателят Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще посетят село Петрово, край което бушува пожарът българо-гръцката граница. По-късно премиерът и вътрешният министър ще посетят и граничния пункт Кулата-Промахон. Военнослужещи със специализирана техника от Благоевград отново се включват в гасенето на големия горски..

публикувано на 29.07.24 в 10:14

Експерти разясняват проекта за подмяна на отоплителните уреди в Благоевград

Община Благоевград ще проведе пресконференция по проект за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление. Събитието ще се състои на 29.07.2024 г. (понеделник) от 15:00 часа в зала “22-ри септември”. На пресконференцията ще се анонсира стартирането на първата..

публикувано на 29.07.24 в 10:03

Продължава борбата с огъня в планината Славянка

Десети ден продължава борбата с огъня на гръцко-българската граница в планината Славянка. Тази нощ пожарът, който обхвана над 70 декара от нашата територия, остана под контрол, каза за РБ директорът на горското стопанство в петричкото село Катунци Пламен Поюков. В момента на терен са 80 души. А  днес отново летателна техника от двете страни на..

публикувано на 29.07.24 в 09:44