Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обсъдиха публично бюжета на община Благоевград

  Община Благоевград  организира публично обсъждане на Бюджет 2021 г. Представители на общинската администрация и местния парламент обсъждаха  и инвестиционната програма, както и състоянието на общинския дълг за предходната година .

  Председателят на Общинския съвет Радослав Тасков даде добра оценка на Бюджет 2021 година, който по думите му отразява обективно спецификата на нестабилната политическа  обстановка в страната. „Общо взето задълженията по разходите в бюджета са около 4.8%, което е с 0.7% по-малко от 2020 година. Прави впечатление, че в приходната част на бюджета за 2021 година колегите от общинската администрация предвид ситуацията  са се справили сравнително добре, имаме добра събираемост на приходите“, коментира за Радио Благоевград Радослав Тасков.


     Радослав Тасков коментира и размерът на общинския дълг, към който има висок обществен интерес. „Там също сме в законовата рамка – при позволени 15%, към този момент общината има 4.8% задлъжнялост“.  По думите му Община Благоевград се е справила финансово през изминалата година.
Галерия

Вижте още

ПК „Пирин“ с безплатни занимания по плуване

Плувен клуб „Пирин“ организира и провежда безплатни занимания за деца и младежи в училищна възраст.  Дейностите се реализират по програма на Министерство на младежта и спорта, а целта е да се стимулира активната двигателна дейност сред учениците, с оглед постигане на по-здравословен начин на живот. Заниманията стартират от 30.09.2022 г. и..

публикувано на 29.09.22 в 18:37

Фотоизложба показва облика на Камерната опера в Благоевград

Изложба под надслов “50 години Камерна опера“ откриха в Благоевград и дадоха старт на новия творчески сезон. Автор на експозицията е сценографът Манол Стоянов. Фотодокументална изложба показва историята на културната институция в снимки. Част от фотосите показват моменти от спектаклите „Любовен елексир“, „Китайките“, „Телефонът“, “Сивилският..

публикувано на 29.09.22 в 18:20

Ремонтираха детска градина в Перник

Прерязаха лентата на ремонтирания филиал на детска градина „Пролет“ в пернишкия квартал „Могиличе”.  Всички строително-ремонтни дейности в сградата са извършени за по-малко от 2 месеца със средства, изцяло осигурени от голяма търговска верига, която изгражда търговски парк с хипермаркет за дома и градината на територията на Перник. Направена..

публикувано на 29.09.22 в 17:11

Разследват схема за получаване на кредити и пране на пари

Разследване за получаване на кредити в големи размери чрез представяне на неверни сведения и пране на пари се води под   ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград. Установено е, че в периода от м. февруари 2018 г. до м. юли 2022 г. в гр. Благоевград и други населени места от областта, били получени кредити в големи размери от банки..

публикувано на 29.09.22 в 16:43

Магистрати от Европа на посещение в Районен съд - Благоевград

Група от двадесет съдии и прокурори от Германия, Естония, Испания, Италия, Нидерландия, Полша, Португалия, Словакия, Франция и Чехия, посетиха днес Районен съд-Благоевград. Чуждестранните гости бяха посрещнати от председателя на Районeн съд Благоевград - съдия Гюлфие Яхова, която представи пред тях работата и дейността на институцията. По време на..

публикувано на 29.09.22 в 16:29

Преподаватели от ЮЗУ преминаха обучение по STEM технологии

В STEM центъра на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе двудневно обучение на преподаватели от Факултета по педагогика. То бе водено от Александър Чантов, експерт „Обучения и квалификации“ в Юнион Интерактив. „В тези два дни имаме мисията да усвоим в подробности използването на технологията, и по-скоро като конфигурация и..

публикувано на 29.09.22 в 16:18

Първи сигнал в РИК – Благоевград

Сигнал от Айше Осман Хасан е постъпил в РИК Благоевград.  В сигнала са изложени твърдения за допуснати нарушения в община Якоруда. Сочи се, че Кодексът регламентира уреждането на подвижна комисия, която да осигурява правото на глас на хора с трайни увреждания.  В случая се касаело за заявления на хора, които били в състояние да се придвижват до..

публикувано на 29.09.22 в 15:23