Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нова пътна маркировка в община Разлог


 През тази седмица започна обновяването на пътна маркировка в община Разлог.

„Тази година започнахме обновяването на пътна маркировка по-рано, имайки възможност за извършване на дейности при подходящи метеорологични условия. 

Възложихме подобряване регулацията на движението още през този месец, първоначално около районите на учебните заведения в град Разлог, ще продължим по населени места в общината, а през втората половина на август планираме полагането на надлъжната маркировка по общинската улична и пътна мрежа. 

Предвидили сме маркиране на паркоместата в град Разлог и в новообособените еднопосочни улици. Заложилите сме изпълнението да става с качествени материали, които да са видими и през тъмната част на денонощието. С тези действия целим превозните средства да се паркират на обособените за това места, а тротоарите да са достъпна пешеходна зона. Надяваме се, докато денят все още е по-дълъг, хората да свикнат с оказаните места за паркиране.“ – заяви зам.- кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров.

Община Разлог за първи път проведе открита процедура за „Ремонти на общинска улична и пътна мрежа на територията на Община Разлог“. 


По публикацията работи: Спаска Зашева
Вижте още

ПК „Пирин“ с безплатни занимания по плуване

Плувен клуб „Пирин“ организира и провежда безплатни занимания за деца и младежи в училищна възраст.  Дейностите се реализират по програма на Министерство на младежта и спорта, а целта е да се стимулира активната двигателна дейност сред учениците, с оглед постигане на по-здравословен начин на живот. Заниманията стартират от 30.09.2022 г. и..

публикувано на 29.09.22 в 18:37

Фотоизложба показва облика на Камерната опера в Благоевград

Изложба под надслов “50 години Камерна опера“ откриха в Благоевград и дадоха старт на новия творчески сезон. Автор на експозицията е сценографът Манол Стоянов. Фотодокументална изложба показва историята на културната институция в снимки. Част от фотосите показват моменти от спектаклите „Любовен елексир“, „Китайките“, „Телефонът“, “Сивилският..

публикувано на 29.09.22 в 18:20

Ремонтираха детска градина в Перник

Прерязаха лентата на ремонтирания филиал на детска градина „Пролет“ в пернишкия квартал „Могиличе”.  Всички строително-ремонтни дейности в сградата са извършени за по-малко от 2 месеца със средства, изцяло осигурени от голяма търговска верига, която изгражда търговски парк с хипермаркет за дома и градината на територията на Перник. Направена..

публикувано на 29.09.22 в 17:11

Разследват схема за получаване на кредити и пране на пари

Разследване за получаване на кредити в големи размери чрез представяне на неверни сведения и пране на пари се води под   ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград. Установено е, че в периода от м. февруари 2018 г. до м. юли 2022 г. в гр. Благоевград и други населени места от областта, били получени кредити в големи размери от банки..

публикувано на 29.09.22 в 16:43

Магистрати от Европа на посещение в Районен съд - Благоевград

Група от двадесет съдии и прокурори от Германия, Естония, Испания, Италия, Нидерландия, Полша, Португалия, Словакия, Франция и Чехия, посетиха днес Районен съд-Благоевград. Чуждестранните гости бяха посрещнати от председателя на Районeн съд Благоевград - съдия Гюлфие Яхова, която представи пред тях работата и дейността на институцията. По време на..

публикувано на 29.09.22 в 16:29

Преподаватели от ЮЗУ преминаха обучение по STEM технологии

В STEM центъра на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе двудневно обучение на преподаватели от Факултета по педагогика. То бе водено от Александър Чантов, експерт „Обучения и квалификации“ в Юнион Интерактив. „В тези два дни имаме мисията да усвоим в подробности използването на технологията, и по-скоро като конфигурация и..

публикувано на 29.09.22 в 16:18

Първи сигнал в РИК – Благоевград

Сигнал от Айше Осман Хасан е постъпил в РИК Благоевград.  В сигнала са изложени твърдения за допуснати нарушения в община Якоруда. Сочи се, че Кодексът регламентира уреждането на подвижна комисия, която да осигурява правото на глас на хора с трайни увреждания.  В случая се касаело за заявления на хора, които били в състояние да се придвижват до..

публикувано на 29.09.22 в 15:23