Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Съветници в Трън актуализираха поименния списък за капиталови разходи

На извънредно заседание общинските съветници в Трън актуализираха поименния списък за капиталови разходи. Към включените в него обекти с решение на ОбС се добави и основен ремонт на спортната зала в града.

Залата е построена през 1978 г. След неуспешни опити да бъде осигурено финансиране по линия на ЕС, миналата година община Трън пристъпи към поетапна реконструкция на спортното съоръжение със собствени средства.

 Ремонтиран бе покривът, планирана е и подмяна на дограмата. 

Предстоящият основен ремонт стана възможен благодарение на одобрения с постановление на МС от 29 юли т.г. допълнителен трансфер по бюджета на общината. 

Ремонтът ще струва 600 000 лева. С тях ще бъде подменено игралното поле, ще се направи топлоизолация и ще се ремонтират всички помещения в залата.


Вижте още

ПК „Пирин“ с безплатни занимания по плуване

Плувен клуб „Пирин“ организира и провежда безплатни занимания за деца и младежи в училищна възраст.  Дейностите се реализират по програма на Министерство на младежта и спорта, а целта е да се стимулира активната двигателна дейност сред учениците, с оглед постигане на по-здравословен начин на живот. Заниманията стартират от 30.09.2022 г. и..

публикувано на 29.09.22 в 18:37

Фотоизложба показва облика на Камерната опера в Благоевград

Изложба под надслов “50 години Камерна опера“ откриха в Благоевград и дадоха старт на новия творчески сезон. Автор на експозицията е сценографът Манол Стоянов. Фотодокументална изложба показва историята на културната институция в снимки. Част от фотосите показват моменти от спектаклите „Любовен елексир“, „Китайките“, „Телефонът“, “Сивилският..

публикувано на 29.09.22 в 18:20

Ремонтираха детска градина в Перник

Прерязаха лентата на ремонтирания филиал на детска градина „Пролет“ в пернишкия квартал „Могиличе”.  Всички строително-ремонтни дейности в сградата са извършени за по-малко от 2 месеца със средства, изцяло осигурени от голяма търговска верига, която изгражда търговски парк с хипермаркет за дома и градината на територията на Перник. Направена..

публикувано на 29.09.22 в 17:11

Разследват схема за получаване на кредити и пране на пари

Разследване за получаване на кредити в големи размери чрез представяне на неверни сведения и пране на пари се води под   ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград. Установено е, че в периода от м. февруари 2018 г. до м. юли 2022 г. в гр. Благоевград и други населени места от областта, били получени кредити в големи размери от банки..

публикувано на 29.09.22 в 16:43

Магистрати от Европа на посещение в Районен съд - Благоевград

Група от двадесет съдии и прокурори от Германия, Естония, Испания, Италия, Нидерландия, Полша, Португалия, Словакия, Франция и Чехия, посетиха днес Районен съд-Благоевград. Чуждестранните гости бяха посрещнати от председателя на Районeн съд Благоевград - съдия Гюлфие Яхова, която представи пред тях работата и дейността на институцията. По време на..

публикувано на 29.09.22 в 16:29

Преподаватели от ЮЗУ преминаха обучение по STEM технологии

В STEM центъра на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе двудневно обучение на преподаватели от Факултета по педагогика. То бе водено от Александър Чантов, експерт „Обучения и квалификации“ в Юнион Интерактив. „В тези два дни имаме мисията да усвоим в подробности използването на технологията, и по-скоро като конфигурация и..

публикувано на 29.09.22 в 16:18

Първи сигнал в РИК – Благоевград

Сигнал от Айше Осман Хасан е постъпил в РИК Благоевград.  В сигнала са изложени твърдения за допуснати нарушения в община Якоруда. Сочи се, че Кодексът регламентира уреждането на подвижна комисия, която да осигурява правото на глас на хора с трайни увреждания.  В случая се касаело за заявления на хора, които били в състояние да се придвижват до..

публикувано на 29.09.22 в 15:23