Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Очакват Весела Лечева за Международния ден на младежта в Перник

Снимка: Pixabay


С волейболен турнир и йога стартират в Перник проявите по повод Международния ден на младежта – 12 август, съобщи общинският пресцентър.

 Сред гостите на откриването се очаква да бъде министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

Събитието се организира от Община Перник, съвместно с Консултативния съвет за младежка политика и Международния младежки център – Перник и ще се проведе на две локации - в градинката при ГПЧЕ „Симеон Радев“ в кв. „Изток” и при сцената в градския парк. 

Освен спортните прояви програмата включва куиз с въпроси от областите „Кино”, „Музика”, „Спорт” и др. и концерт на сина на звездата на българското кино Иван Иванов- рапърът WOSH MC.

 По време на празника ще бъдат представени младежките организации в Перник. 

С лятно парти и караоке ще отбележат Международния ден на младежта в Радомир, а в Брезник младежите ще рисуват с вино под ръководството на художника Сашо Евтимов. Ще бъде прожектиран и филмът „ХII „A”.


Вижте още

Кметът Илко Стоянов отмени Заповед за ПУП, за рудник край Лешко

Kметът на Благоевград Илко Стоянов отмени заповед, издадена през 2014 г., за Подробен устройствен план, в който е предвидено обособяване на рудник за добив на баритна суровина от находище „Тевни дол“, в землището на с. Лешко.  Сред основните мотиви за решението на кмета Стоянов са фактът, че целият имот, предвиден за реализирането на рудник попада в..

публикувано на 30.11.22 в 20:18

Увеличава се драстично такса смет в Община Кюстендил

Общинските съветници в Кюстендил приеха увеличаването на промилите на таксата за битови отпадъци. От 2023 година за град Кюстендил ставката се вдига от1,4 на 3,5 промила, а за малките населени места от 1,4 на 9,5 промила.  На заседанието днес огромни дебати предизвикаха докладните записки предлагащи повишаване на таксата за битови отпадъци, данък..

публикувано на 30.11.22 в 18:09

Премиерът Гълъб Донев се срещна с президента на Република Косово Вьоса Османи-Садриу

Министър-председателят Гълъб Донев проведе среща с президента на Република Косово Вьоса Османи-Садриу, която е на официално посещение в София. В хода на разговора премиерът Гълъб Донев и президентът Османи-Садриу обсъдиха въпроси от взаимен интерес и потенциала за задълбочаване на двустранното сътрудничество.  Във фокуса на срещата в Министерския..

публикувано на 30.11.22 в 17:58

Декември идва с дъжд и сняг

  Жълт предупредителен код за дъжд и сняг е обявен за утре за 21 области у нас, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. През следващото денонощие валежите ще продължат. В Предбалкана и високите западни полета ще са от сняг и ще се образува нова снежна покривка. В Дунавската равнина и Лудогорието - от дъжд и сняг и на места са..

публикувано на 30.11.22 в 15:33

Ефективна стачка в Министерството на външните работи

  Около 200 служители на Министерството на външните работи излязоха на едночасова ефективна стачка с искане за достойно заплащане в системата. Стачкуващите хвърлиха жълти стотинки в израз на несъгласието си повече да работят за толкова ниски възнаграждения. Служителите в Министерството планират ефективни стачни действия от 1 декември. Стачка в..

публикувано на 30.11.22 в 15:15

В Благоевград: Сърце и слово срещу наркотиците

Свободата на словото и редакционната независимост на медийната среда са основна предпоставка за напредъка на всяка демократична общност. Това заяви в Благоевград посланикът на Ирландия у нас, Н.Пр. Мартина Фийни. Дипломатът бе част от официалните гости на финалната церемония на конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“, в памет на..

публикувано на 30.11.22 в 13:48

Смушения на електрозахранването в Кюстендил и Невестино

Държавният Електроенергиен системен оператор уведоми ЕРМ Запад, че извършва реконструкция на енергийни съоръжения в своята подстанция „Пауталия“. Това  налага промяна в схемата на електрозахранване от подстанцията. Възможни са  краткотрайни прекъсвания на електрозахранването в населените места на територията на община Кюстендил и община..

публикувано на 30.11.22 в 13:01