Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броени дни до „Пирин Фолк“ Сандански

Броени дни остават до началото на 30-то юбилейно издание на фестивала „Пирин Фолк“ 2022. Организаторите обещават незабравим спектакъл за почитателите на македонската песен.

На 26 август, когато ще се проведе шестото издание на Детски Пирин Фолк, специални гост-изпълнители ще бъдат Лия, Георги Гоцев, Невена Цонева и Васко Лазаров и Сашка Васева.

На следващия ден – на 27 август, сцената ще завладеят Наум Петрески и Зуица Лазова, Ива и Велислава Костадинови и Илия Луков. 

А на 28 август като гост-изпълнители ще се изявят: Глория, Севдалина и Валентин Спасови, Володя Стоянов.

И тази година хореографиите на фестивала са поверени изцяло на местните танцови състави: Танцов състав "Празник", с ръководител Михаил Митрев; Танцова Формация Хоуп с ръководители Невена и Валентина Станкови; Детски танцов състав „Звездица“ с ръководители Владислава Захова и Станислава Димитрова. 

По публикацията работи: Мариана Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов пазар за грозде в Дупница

С цел предоставяне повече удобства за търговците и улеснен достъп за клиентите, БД "Общински пазари" гр. Дупница започна почистване и подготовка на нов терен за сезонна продажба на грозде.  Теренът ще се намира на ул. "Патриарх Евтимий" (пътя за с. Бистрица), 100 метра преди електрическа подстанция "Марек" в посока парк "Рила", съобщиха от общинската..

публикувано на 19.08.24 в 15:23
Емил Ненков

Нов директор на МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник

Бившият управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник Емил Ненков поема ръководството на МБАЛ „Рахила Ангелова”. Той заменя на поста д-р Анатоли Митов, който оглавяваше здравното заведение от 2018 година досега. Директорска рокада бе предшествана от недоволство сред част от медиците, които заявиха, че подават..

публикувано на 19.08.24 в 14:31

Дупнишкото село Самораново остава на воден режим

Дупнишкото село Самораново, което от години е с нарушено водоподаване, остава на воден режим.  Водата се спира от 23ч. през нощта до 6ч. сутринта. Режимът е съгласуван с “Кюстендилска вода” и ще остане поне седмица, за да се проследи ефектът от него. Назначен е служител, който пуска и спира водата.  Местните хора държат на искането си, заявено на..

публикувано на 19.08.24 в 14:19

Мъж преби младото си гадже в Перник

51-годишен е задържан за нанасяне на побой в условията на домашно насилие. Инцидентът е станал на обществено място, в пернишкия квартал „Изток“ в края на миналата седмица. Граждани подали сигнал, че мъж бие жена. Органите на реда реагирали незабавно и на място задържали 51-годишният мъж. Пострадалата 22-годишна жена била прегледана в болнично заведение..

публикувано на 19.08.24 в 12:38

Няма да има кабинет "Кожарева", изборите ще са след 20 октомври

Изборите се отлагат. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с номинирана за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева. Държавният глава заяви, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и заради това поредните парламентарни избори няма да се проведат на 20 октомври. Причината – оставането на вътрешния..

публикувано на 19.08.24 в 12:03

Спряха водоподаването в община Кочериново

Водоподаването на територията на община Кочериново е спряно. От общинската администрация информират, че е проведен разговор с ръководството на "Кюстендилска вода" ЕООД, от които се очаква официално становище относно причините, довели до безводието. От Община Кочериново апелират жителите, които все още имат водопадаване - да пестят водата и..

публикувано на 19.08.24 в 11:30

Василиса Валеова с отговор на „разграничаването“

Съветничката Василиса Валеова отговори и изясни мотивите си по повод публикувана, разпространена и широко споделяна от активисти на ПП позиция  на Ваня Кромбоа и Антония Сивикова. „Уважаеми колеги от ПП в ОбС Благоевград, предложението, което внесох за актуализиране на възнагражденията ни от името на група общински съветници, няма нужда да..

публикувано на 19.08.24 в 11:12