Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвориха улица в Перник заради ремонт

Снимка: Радио Видин

Затворена за движение е една от централните улици в Перник- „Отец Паисий”. 

Мярката се налага заради подготовка за предстоящи ремонтни дейности и оформяне короните на дърветата. 

В участъка от сградата на НОИ до ул. „Искър” не е разрешено също паркирането и престоя на автомобили. 

Улицата ще остане затворена и през утрешния ден /25 август/ като движението ще се извършва двупосочно по улица „Железничарска”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Югозападният университет обяви второто класиране

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обяви второто класиране на приетите студенти за учебната 2024/2025 г. Всички приети на второ класиране студенти следва да се запишат в срок от 18 до 23 юли 2024 г., като представят лична карта, диплома за завършено средно образование (оригинал и копие) и квитанция за платена семестриална такса. Документи..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

Депутатите изслушват премиера и 2-ма министри за ситуацията с пожарите

В дневния ред на парламента влиза темата за пожарите и действията на държавата за отстраняване на последиците и подпомагане на пострадалите. На въпроси на депутати ще отговарят служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на земеделието Калин Стоянов и Георги Тахов. Депутатите ще изберат и състав и ръководства на постоянните..

публикувано на 17.07.24 в 09:32

Православната църква почита света Марина

На 17 юли православната църква почита света Марина. На днешния ден празнуват Марина, Марин, Маринела и техните производни. Света Марина живяла през 3 век в древния град Антиохия, разположен в днешна Турция. Марина искала да приеме християнството чрез акта на Светото кръщение, но нямало свещеник, който да извърши тайнството. Тя е измъчвана и осъдена на..

публикувано на 17.07.24 в 09:28

Кабинетът приема структурни промени в здравеопазването

Служебното правителство ще заседава днес. Очаква се да бъдат приети структурни промени в здравеопазването и да се даде съгласие социалното министерство да организира почивка в България на деца от Украйна и техни придружители в бази на дружеството "Профилактика, рехабилитация и отдих". Кабинетът ще възложи на "Български пощи" да извършва услуга от общ..

публикувано на 17.07.24 в 09:25

Брезник с превантивни пожароопасни мерки

Заради горещините и с цел намаляване риска от възникване на пожари, кметът на Брезник Васил Узунов разпореди ежедневно след 10.00 ч. да се преустановяват машинното косене и почистването на треви и храсти, както и балирането на сено и слама в близост до горските масиви. Кметската заповед влиза в сила от днес. Тя е валидна до 31 юли включително и се..

публикувано на 17.07.24 в 08:59

Горещо време

Червен код за горещо време е обявен за 17 юли в цялата страна. За първи път от много време насам всички 28 области у нас са оцветени в червено – а термометрите в редица населени места се очаква да прехвърлят 40 градуса. Във вторник в няколко общини бяха достигнати регионални температурни рекорди, но днес  те отново може да бъдат подобрени. Днес..

публикувано на 17.07.24 в 07:02

Пожарът в кюстендилското село Преколница е локализиран напълно

Напълно е локализиран пожарът в района на горското стопанство "Осогово", в района на село Преколница, община Кюстендил, в близост до границата с Република Северна Македония. Проблем днес сутринта оставаше северният фронт на пожара. Огънят е обхванал около 650 дка площи, уточниха от полицията в Кюстендил. В момента на терена има само тлеещи..

публикувано на 16.07.24 в 20:21