Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Кюстендил ще проведе редовно заседание

Седемнайсет докладни записки са включени в дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет Кюстендил, която ще се проведе днес от 14.00 часа.

На предстоящото заседание общинските съветници ще гласуват проект за изменение и допълнение на наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, на територията на община Кюстендил. Те са свързани с отдаването под наем на различни зали и помещения, тъй като много от цените не са актуализирани повече от 10 години.

На сесията ще бъде разгледан и приет финансовият отчет на общинското търговско дружество “Хигия” ЕООД гр. Кюстендил за 2021 г. и освобождаване от отговорност на управителя на дружеството и информация за дейността и годишния отчет за 2021 година на търговското дружество със 100% общинско участие.

Съветниците ще приемати одитиран годишен финансов отчет на община Кюстендил за 2021 г. с одитен доклад на Сметната палата, както и изпълнението на бюджета и сметките за средства от ЕС на  община Кюстендил и състоянието на общинския дълг към 31.12.2021 г.

В дневния ред са вклщчени и четири докладни записки свързани със създаване на социални услуги – дневни центрове за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост и за пълнолетни лица с увреждания.

Общинските съветници ще гласуват и подновяването на договора за стопанисване на картинг пистата в града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Парад на бойната слава в Благоевград

В навечерието на Деня на Независимостта на РБ – 22 септември, НД „Традиция“ представи пред благоевградчани тържествен преглед на исторически знамена, униформи и въоръжение на Българската армия от периода 1876 - 1919 г., под названието "За честта и славата”.  Под звуците на Биг Бенд Благоевград, над 110 човека от 20 градове в страната, част от..

публикувано на 21.09.24 в 19:11
nezavisimost_2

Благоевград ще отбележи Независимостта на България с поредица от събития

     116 години от обявяването на Независимостта  на България  ще бъдат отбелязани утре, 22-ри септември, в Благоевград от 11.00 часа на пл. "Георги Измирлиев". В 12:00 ч. в квартал "Вароша" жителите и гостите на Благоевград ще имат възможността да се насладят на историческата възстановка "Зов за свобода", посветена на Горноджумайското въстание от..

публикувано на 21.09.24 в 16:42

Започва глобална информационна кампания за горите

Световният съвет за горите (Forest Stewardship Council® (FSC®)) започва своята ежегодна информационна кампания, която традиционно се провежда в края на септември. Тази година кампанията ще се проведе в периода 21-27 септември под надслов „Малките стъпки, които правим заедно, създават голямата промяна за всички“. Една от основните цели на кампанията..

публикувано на 21.09.24 в 13:51

Кметът на Земен Михаил Златанов е трети в кандидатската листа на ГЕРБ- СДС в Перник

Кметът на Земен Михаил Златанов е трети в кандидатската листа на ГЕРБ- СДС в Перник за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. За трети път водач на листата е Георг Георгиев, а по традиция осма в нея е Христина Георгиева.  Представителите на младежката структура на ГЕРБ Рая Благоева и Кристиян Генадиев, заедно с кмета на Земен Михаил..

публикувано на 21.09.24 в 13:38

ГЕРБ - СДС регистрира листата си в област Кюстендил

Коалиция ГЕРБ - СДС в област Кюстендил залага на доказани експерти и хора с управленски опит, но също така на млади и нови лица в листата си за предстоящите избори за народни представители на 27 октомври. Днес коалицията регистрира своята листа в РИК - Кюстендил. Документите внесе областният координатор Даниел Данчев заедно с кандидатите за..

публикувано на 21.09.24 в 13:22

Президентът отдаде почит на загиналите пилоти

Президентът Румен Радев отдаде почит на пилотите, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Поклонението пред подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин се състоя в авиобазата в Долна Митрополия.  Поклонението започна в 10 часа. Половин час преди това от цялата страна пристигаха колеги на двамата пилоти.  На поклонението присъстваха..

публикувано на 21.09.24 в 12:41

На 21 септември в Благоевград ще се проведе тържествен преглед на исторически знамена

На 21 септември в Благоевград ще се проведе тържествен преглед на исторически знамена, униформи и въоръжение на Българската армия от периода 1876 - 1919 г. "За честта и славата",  по повод 22 септември - Денят на Независимостта на Република България.Ще бъдат представени реплики на бойни знамена, участвали в борбата на българите за освобождение от..

публикувано на 21.09.24 в 10:38