Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Благоевград почете Деня на независимостта

С химна на България в Благоевград започна тържественият ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по повод  Деня на независимостта. В знак на почит, цветя поднесоха областният управител Николай Шушков, Веселин Христов заместник-председател на Общинския съвет в Благоевград, Силвия Домозетска – директор Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Благоевград, представители на културни институции и политически партии и много граждани.
„Аз се радвам, че на този празничен ден в Благоевград се събраха толкова много хора, имаме ритуал,  в който участва Трето бригадно командаване, събраха се и много граждани, изключително много представители на неправителствения сектор на политически партии, на държавни и регионални структури, разбира се на общината, на областната управа , на общинския съвет, което показва, че сме готови да бъдем обединени, готови сме да даваме всичко от себе си, защото с присъствието на един такъв празник ние всъщност даваме заявка, че ние признаме, всичко което е направено до момента за обединението, независимостта и свободата на България по един много съкровен начин. Готови сме да участваме с това което с това което в днешния ден ние можем да дадем и да направим. Честит празник на всички!“, каза  Силвия Домозетска, директор Дирекция „Култура, спорт и туризъм“, областният управител Николай Шушков също поздрави благоевградчани. По повод празника 114  години от обявяване на Независимостта на България, Регионалният исторически музей е отворен за всички посетители, а входът е свободен. 

Вижте още

В 278 избирателни секциии ще се гласува в Кюстендилска област

278 ще бъдат избирателните секции в Кюстендилска област. От тях 273 постоянни и 5 подвижни, съобщи областният управител Александър Пандурски. Машинно гласуване ще има в 170 избирателни секции. С хартиени бюлетини ще се гласува в 103 избирателни помещения. "Подготвени и отпечатани са и бюлетините, очакваме ги тук на 27 септември. Ще..

публикувано на 24.09.22 в 16:14

Специализирана полицейска операция се провежда в област Перник

Списъци с имена на хора, пари и дебитна карта са иззети при провеждащата се и в момента специализирана полицейска операция в Перник. До обяд днес са били проверени 35 питейни и увеселителни заведения. Проверяват се и лица от криминалния контингент. Списъците, за които има съмнения, че ще се използват за купуване на гласове на предстоящите на 2 октомври..

публикувано на 24.09.22 в 16:12

Кюстендил отбелязва Празника на плодородието

С повече от 250 участника, представящи земеделска продукция, Кюстендил отбелязва днес Празника на плодородието. Десетки специално подготвени за празника щандове представят уникални произведения на изкуството, създадени от плодове и зеленчуци, родени в Кюстендилския край. Занаятчии и търговци от Кюстендил и региона предлагат своите художествени..

публикувано на 24.09.22 в 13:49

Банско и Пирин са арена на ултрамаратона Pirin Ultra

За шести пореден път в Банско бе даден старт на  планинския ултрамаратон Pirin Ultra, който събра елита на спортистите в планинското бягане.  Отново в сърцето на Пирин се състезават най-силните, най-издръжливите, най-подготвените и най-смелите бегачи. Pirin Ultra се провежда от 23 до 25 септември, със старт и финал в Банско и трасета в алпийската..

публикувано на 24.09.22 в 13:41

Спортни предизвикателства на площад „Македония“ в Благоевград

Тази сутрин площад „Македония“ в Благоевград за поредна година се превърна в арена за демонстрация на различните видове спорт, упражнявани в над 30 клуба от Благоевград.  Старт на събитието даде Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт, туризъм“ към Община Благоевград, и Драган Стойков – управител на БД „Спортни имоти“...

публикувано на 24.09.22 в 13:13

"Медиана": ГЕРБ води с близо 10% на ПП, 8 формации имат шанс да влязат в НС

ГЕРБ води с близо 10 на сто пред втората политическа сила – "Продължаваме промяната", сочи ново социологическо проучване на агенция "Медиана". Според изследването има голяма вероятност в следващото Народно събрание да има 8 политически сили – всички, които бяха в последния парламент, плюс "Български възход". Според резултатите от проучването засега..

публикувано на 24.09.22 в 11:10

„Спортна панорама“ и зумба предизвикателство в съботния ден в Благоевград

30 клуба ще демонстрират прецизност и умения в тазгодишното издание на „Спортна панорама“ в Благоевград. Началото ще бъде поставено в 10.30 ч. на 24 септември (събота) на пл. „Македония“. Инициативата е насочена предимно към деца и младежи, като целта е те да се запознаят с различните видове спортни дисциплини и да направят своя..

публикувано на 24.09.22 в 08:58