Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПК „Пирин“ с безплатни занимания по плуване

Плувен клуб „Пирин“ организира и провежда безплатни занимания за деца и младежи в училищна възраст. 

Дейностите се реализират по програма на Министерство на младежта и спорта, а целта е да се стимулира активната двигателна дейност сред учениците, с оглед постигане на по-здравословен начин на живот.

Заниманията стартират от 30.09.2022 г. и ще продължат до 26.11.2022 г., като ще се повреждат в дните понеделник, сряда и петък от 14.00 до 15.00 ч. и от 15.00 до 16.00 часа в закрития плувен басейн в кв. „Еленово“ в Благоевград.

По публикацията работи: Спаска Зашева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар унищожи осем къщи в кюстендилско село

Пожар в землището на кюстендилското село Кутугерци унищожи 10 дка иглолистна гора и 8 сгради. Огънят е бил загасен рано тази сутрин. Пожарът е загасен от три екипа на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“в град Кюстендил.  По данни на Югозападното държавно предприятие в гасенето са участвали и 20 горски служители. Установена..

публикувано на 16.04.24 в 11:56

Радомир се включва в националната кампания „Община без отпадъци“

Община Радомир се включва в националната кампания „Община без отпадъци“, съобщиха от администрацията. На 20 и 21 април, по повод Деня на Земята, се организира почистване на всички населени места в общината. Събитието е част от годишната кампания на Община Радомир. Тя ще се проведе в няколко етапа и включва почистване и облагородяване на всяко населено..

публикувано на 16.04.24 в 11:52

Перничани почитат паметта на летец от Втората световна война

Перничани ще почетат паметта на геройски загиналия при отбраната на София по време на бомбардировките през Втората световна война кап. Димитър Попов. Пилотираният от него самолет е свален на 17 април 1944 година в землището на Перник. В историята на българската авиация 17 април 1944 година е известен като „Черният Великден”. Тогава при последното и..

публикувано на 16.04.24 в 11:27

Оскверниха гроба на патриарх Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя", предаде БНР.  Кръстът е изваден от гроба, част от него е счупена, мраморното надгробно ограждение също е повредено, съобщават от Св. Синод на БПЦ.  Органите на реда са уведомени за..

публикувано на 16.04.24 в 10:52

Откриват Общностен център в Благоевград

Официална церемония по откриване на обект „Изграждане на Общностен център и детска  площадка“ ще се състои в Благоевград. Той е по проект за интегриране и приобщаване на ромите в община Благоевград.  Събитието ще се проведе на 29 април от 13:00 часа на  ул. „Свобода“ в Благоевград. Над 960 хил. евро се инвестираха в създаването на..

публикувано на 16.04.24 в 09:48

Представление за Благоевград на фестивал във Враца

„Забелязано в Благоевград“ ще радва зрителите на Фестивала на малките театрални форми през юни. Изключително колоритният спектакъл „Забелязано в Благоевград“, който се играе на пълен салон в последните три години, ще се включи в националния Фестивал на малките театрални форми в Драматично-куклен театър – Враца на 11 юни 2024 г...

публикувано на 16.04.24 в 09:28

Облачно време с валежи на места

Днес от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава, а към края на деня над Западна България и ще се вплътнява, и до вечерта на отделни места там ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен, в Източна България и северно от планините и временно силен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°.

публикувано на 16.04.24 в 06:59