Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

И секция №18 в НХГ – Благоевград премина на хартиени бюлетини

Снимка: БГНЕС

3 са секциите в Благоевградска област преминали на гласуване с хартиени бюлетини, каза за Радио Благоевград председателят на РИК Елизабета Дерменджиева. Това са секция №18 в Благоевград. Тя се намира в Националната хуманитарна гимназия в града, секция № 34 в Брезница и секция № 82 в Петрич.

И в трите секции е констатиран проблем с машините още от сутринта.

По публикацията работи: Екатерина Никилова
Вижте още

Кметът на Перник връчи награди за доброволчество

В Перник бяха връчени първите годишни награди на кмета за доброволчество. Събитието беше организирано от Международния младежки център с подкрепата на община Перник. С плакет за активно участие в издирването и спасяването на 12-годишния Сашко беше удостоен Клубът по делта и пара планеризъм, с председател Димитър Ралев. Същото отличие за принос в..

публикувано на 05.12.22 в 19:28

14-годишно момче се блъсна в полицейски автомобил в Кюстендил

14-годишно момче е закарано в кюстендилската болница за преглед след произшествие с автопатрулен автомобил в Кюстендил.  Момчето, тичайки по тротоара, внезапно предприема пресичане на пътното платно,  удря се в странично огледало на движещия се направо автопатрулен автомобил, съобщиха от ОДМВР. Местопроизшествието се обслужва от дежурна..

публикувано на 05.12.22 в 16:56
Петър Паунов

Нова система за сметосъбирането в Кюстендил

Сметосъбирането в Кюстендил ще се извършва по нов начин.  Представителите на бизнеса в Кюстендил трябва да предоставят в общинската администрация договор с фирмите, които са оторизирани да третират битовите им отпадъци. Това трябва да стане до 17 януари. Общината не е коригирала ставките за такса смет на предприемачите и бизнеса, но след тази дата..

публикувано на 05.12.22 в 14:55

С коледен базар деца събират пари за храма на пазара в Благоевград

„Благословена да е ръката, която дарява!”. Това e мотото на коледния базар, открит днес в изложбената зала на 8-мо Средно училище „Арсени Костенцев” в Благоевград.  Традиция в училището е в навечерието на Коледа да се открива изложба-базар, като предметите се изработват от учениците, под ръководството на техните учители. Тази традиция продължава..

публикувано на 05.12.22 в 14:37

ЮЗДП предлага коледни дръвчета

Югозападното държавно предприятие предлага на благоевградчани живи коледни дръвчета, които могат да бъдат закупени пред административната сграда на предприятието в областния център. Цената им е различна, в зависимост от височината и начина на добив. „Живите коледни дръвчета в контейнер над 1.50 м ще бъдат 24 лв., до 1.50 – 22 лв. Отсечените..

публикувано на 05.12.22 в 14:16

Ученици с дарение за Дома за възрастни хора в Благоевград

По повод Международния ден на доброволеца ученици от Професионалната гимназия по икономика в Благоевград посетиха Дома за възрастни хора в кв. „Струмско“. Младите хора направиха дарение, осигурено със събрани от тях средства. Инициативата на учениците от икономическата гимназия бе организирана от ръководството на учебното заведение и библиотеката..

публикувано на 05.12.22 в 12:28

Без нарушения при продажбата на риба в Кюстендилско

Няма нарушения при продажбата на риба и рибни продукти в Кюстендилска област. От Областната дирекция по безопасност на храните казаха, че проверките в магазините продължават и през тази седмица. Проверките на Областната дирекция по безопасност на храните ще бъдат съвместно с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Към настоящия момент в..

публикувано на 05.12.22 в 12:06