Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП може да остане без депутат от Пернишко

Две депутатски места за ГЕРБ-СДС и по едно за „Продължаваме промяната” и „Възраждане” е най-вероятното разпределение на мандатите в област Перник. За втори пореден път БСП, е застрашена да остане без депутат в региона.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС ще бъде депутат от Перник и в новото Народното събрание. Ако в ГЕРБ-СДС отиде още един мандат той ще бъде зает от последната в листата Христина Георгиева, която е с най-много преференции от всички кандидат-депутати в Пернишко. Благодарение на преференциите си Георгиева бе депутат и в 45-то Народно събрание. Останалите два мандата отиват при бившия вътрешен министър от кабинета Петков Бойко Рашков и при Димо Дренчев от „Възраждане”.

С четвърти резултат на изборите в Перник, БСП отново е застрашена да няма свой депутат от региона. Водач на листата на столетницата бе Александър Симов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва авариен ремонт на валявицата в Добринище

Започва авариен ремонт на валявицата в Добринище. Този ремонт е неотложен и необходим поради сериозните напуквания и разрушения в бетоновия канал и настилката на съоръжението. Сумата за реализирането на ремонта възлиза на близо 20 000 лв, която е извън предвидените за кметство Добринище средства в бюджета на община Банско за 2024 година...

публикувано на 25.07.24 в 15:58

Фолклорният фестивал „Песни от извора“ в село Петрово се отлага

Поради възникналите пожари и с оглед протичащите противопожарни мерки в района на с. Петрово и с. Голешово, фолклорният фестивал „Песни от извора“ в с. Петрово, който трябваше да се проведе тази събота (27 юли), се отлага. От няколко дни екипи на пожарната служба, горското стопанство, военнослужещи, добровочески екип към община Сандански и..

публикувано на 25.07.24 в 15:36

Въженият парк в Бачиново с ново работно време

Въжен парк „Бачиново“ - Благоевград ще бъде с ново работно време от 26.07.2024г. (петък). Атракционът ще приема посетители всеки ден от 13:00 до 20:00 часа с почивка за персонала от 16:00 до 16:30 часа. При лоши метеорологични условия паркът няма да работи. Въженият парк разполага с 2 кръга: - 1-ви кръг - за деца от 5 до 8..

публикувано на 25.07.24 в 15:28

Струмяни, Микрево и Драката с нарушено водоподаване

Във връзка с реконструкция на водопровод и СВО по ул. „Врабча”, с. Струмяни от 29.07.2024 г. (понеделник) до 01.08.2024 г. (четвъртък) от 08:00 до 17:00 часа водоподаването ще бъде преустановено в селата Струмяни, Микрево и Драката, съобщиха от ВиК Благоевград. От водното дружество съветват потребителите, които ще бъдат засегнати от нарушеното..

публикувано на 25.07.24 в 15:26

Профилактика на водата в община Благоевград

Планова годишна профилактика ще извърши „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград. Почистване и последваща дезинфекция ще се направи на водоснабдителна система „Чакалица“ и подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор /Cl/  към напорните водоеми и вътрешната водопроводна мрежа захранвана от ПСПВ (пречиствателна станция..

публикувано на 25.07.24 в 14:55

В Кюстендил започва фестивалът "Сребърна пафта"

Днес в Кюстендил започва Юбилейното 20-то издание на Международния фолклорен фестивал "Сребърна пафта". Фестивалът ще продължи до 27 юли. В програмата през трите дни на събитието ще се представят фолклорни ансамбли, танцови и певчески колективи от България и чужбина. Тази година във фестивала ще участват изпълнители от България, Сърбия, Боливия,..

публикувано на 25.07.24 в 14:23

Областният управител на Кюстендил благодари за потушаването на пожарите в областта

Областният управител на Кюстендилска област Александър Пандурски връчи благодарствени писма на  комисар Светослав Георгиев – директор на пожарната в Кюстендил, старши комисар Светослав Григоров – директор на Областна дирекция на МВР, и старши комисар Светослав Костадинов – директор на Регионална дирекция "Гранична полиция“. Областният управител..

публикувано на 25.07.24 в 14:10