Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топлофикация Перник” обявява безлихвена ваканция

Безлихвена ваканция за абонатите с просрочени задължения, обявиха от "Топлофикация Перник".

До 31 декември абонатите на "Топлофикация - Перник", които са с просрочени фактури, ще могат да погасят безлихвено задълженията си без да подават молба за разсрочване, съобщиха от дружеството.

При изплащане на всички дължими суми лихвата ще бъде сторнирана. Тези, които нямат възможност да погасят задълженията си наведнъж, могат да ги разсрочат на три вноски до 31 декември. Погасявайки просрочените фактури абонатите на дружеството ще могат да сключват и договор „Равни вноски”. Той предоставя възможност за намаляване и прогнозируемост на сметките за отопление през зимния сезон и заедно с намалената ставка на ДДС до голяма степен компенсират увеличението на цената на парното, уверяват от "Топлофикация".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Прокуратурата разследва замърсяването на река Струма

Под ръководството на Районна прокуратура – Перник е започнато разследване по образувано досъдебно производство за замърсяването на река Струма, която в късния следобед вчера потече в оранжево-ръждив цвят. На местопроизшествието е извършен оглед от разследващите органи на ОД на МВР- Перник. Иззети са представителни проби от замърсените води за..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

В Кюстендил обсъдиха промени в районите на планиране

Възможностите за промени в районите на планиране, включени в Картата на регионалните помощи на Република България за следващия програмен период, които пряко засягат финансирането на бизнеса от Европейските фондове и общините, бяха обсъдени на форум, организиран от кюстендилската търговско-промишлена палата. Домакин на събитието е Община Кюстендил...

публикувано на 27.09.24 в 14:31

Главчев призова българите да гласуват по-масово

Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота продължават. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев по повод започналата днес предизборна кампания.  Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее, констатира служебният премиер и посочи, че с 1/4 са намалели българите,..

публикувано на 27.09.24 в 14:07

Ученици и учители спортуваха заедно в СУИЧЕ в Европейския ден на спорта

За поредна година ученици и учители от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград заедно се включиха в инициативата  Европейски ден на спорта. Днешният ден беше посветен на опазването на природата и разделното събиране на отпадъците. Училищното ръководство заедно с учителите и учениците бяха подготвили спортна програма, която включва различни..

публикувано на 27.09.24 в 12:58

Осигуряват се средства за асфалтиране на още една улица в Петрич

Кметът на общината Димитър Бръчков подписа в МРРБ споразумение за осигуряване на средства за цялостно асфалтиране на ул. „Стою Хаджиев“ в град Петрич. Министерството финансира общини, които имат готови проекти с влезли в сила разрешения за строеж. Община Петрич е една от тях.  Улица „Стою Хаджиев“ е в обхвата и на проекта за реконструкция на..

публикувано на 27.09.24 в 11:51

Нарушено водоподаване по улица в Благоевград

Във връзка с ремонт на уличен водопровод от 01.10.2024 г. (вторник) до 31.10.2024г.(четвъртък) от 08.00 часа до 17:00 часа, в делничните дни ще бъде нарушено водоподаването по ул.”Мара Бунева” в Благоевград. За улесняване на работния процес е необходимо живущите и работещите в района да преместят личните си МПС, призоваха от ВиК Благоевград...

публикувано на 27.09.24 в 11:34

Река Струма потече оранжева в района на Перник

Река Струма потече оранжева в района на Перник като замърсяването е от късния следобед вчера. С гневен пост в социалната мрежа кметът Станислав Владимров изрази възмущението си от нехайството на институциите. "Река Струма бе отровена тази нощ. Държава няма! Сигнализирах веднага министъра на околната среда и водите, няма да направят НИЩО тази нощ...

публикувано на 27.09.24 в 10:37