Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частица от мощите на св. Димитър посрещат в Кюстендил

Частица от мощите на св. Димитър ще бъде посрещната в Кюстендил за празника Димитровден.

Програмата за отбелязване на празника ще започне в 17:45 часа днес, в храма "Св. Вмчк Димитър Солунски" в кв. "Капията", с посрещане частицата мощи на св. вмчк Димитър Солунски, съобщиха от архиерейското наместничество.

На 26 октомври православната църква почита паметта на св. вмчк Димитър Солунски, който е покровител на храма при архиерейското наместничество в Кюстендил.

Празникът ще продължи и на 26 октомври. След литургията ще бъде отслужен и празничен водосвет. Частицата от светите мощи на св. вмчк Димитър ще бъде в храма за поклонение до 29 октомври.


По публикацията работи: Ангел Павлов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нестандартен открит урок в НХГ "Св. св. Кирил и Методий" Благоевград

Изключително атрактивен и нестандартен открит урок се състоя в НХГ "Св. св. Кирил и Методий" – Благоевград.  Дворът на гимназията  се превърна в изискано чаено парти. Украсени маси, ленени покривки, сандвичи, сладки, поднесени изтънчено и много чай. Времето за чай се превръща във всеобща английска традиция. Такава традиция имат и учениците..

публикувано на 18.06.24 в 16:20

Спортен празник в Перник

Баскетболна надпревара, футбол 3х3 и традиционният велопоход ще се проведат в Перник по повод Международния олимпийски ден - 23 юни. Спортният празник, който е посветен и на започващата през юли олимпиада в Париж ще продължи два дни- събота и неделя, съобщават от общината. Любителите на баскетбола ще премерят сили в събота. Надпреварата ще се проведе в..

публикувано на 18.06.24 в 16:00

Пожарникари демонстрираха спасяване на пострадал рибар в Струма

Зрелищна демонстрация на спасяване във водите на река Струма направиха днес пожарникари от Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград. Огнеборците показаха квалификационното ниво и умения да се справят в една реална ситуация.  Спасителите се притекоха на помощ за сигнал за беда на рибар в река Струма...

публикувано на 18.06.24 в 14:40

Срядата: Ясна, тиха и гореща. Четвъртък и петък – облачета, но без дъжд

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. В сряда ще бъде слънчево. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб източен вятър. Горещо време с максимални температури между 33° и 38°, по-ниски по Черноморието, в София – около 33°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз...

публикувано на 18.06.24 в 14:06

Село Баня се готви за празник

В първата събота на юли село Баня ще отбележи своя празник. По случай предстоящия празник читалището и кметството организират богата празнична програма, част от която е инициативата ,,Кмет за един ден" - за деца, които искат да разберат какво е да си кмет, как се управлява село Баня и каква е работата на кмета. Изключителна интересна е идеята ,,Я..

публикувано на 18.06.24 в 14:00

Ивет Горанова ще запали олимпийския огън в Благоевград

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международният олимпийски ден в Благоевград. Инициативата ще се проведе на 23 юни от 10.30 часа около езерото в парк „Бачиново“. Очаква се в нея да се включат над 100 участници - студенти от Югозападен университет ,,Неофит Рилски”, спортисти от спортните клубове, възпитаници на различни школи и ученици от..

публикувано на 18.06.24 в 12:32

Автобус се запали в Кресна, няма пострадали хора

На 17.06.2024 г. около 15:14 часа е получен сигнал за пожар в автобус в гр. Кресна. Погасен от екип на РСПБЗН-Сандански. При пожара са засегнати компресор, климатик и задна броня на автобуса. Няма пострадали пътници. Вероятна причина: неизправност в компресора за климатика на автобуса -съобщиха от ОДМВР-Благоевград.

публикувано на 18.06.24 в 12:14