Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Милен Врабевски с грамота „Съвременен будител“

В навечерието на празника 1 ноември – Ден на народните будители, д-р Милен Врабевски получи Грамота „Съвременен будител“. Връчи му я Димитрина Иванова, директор на Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ Благоевград.

Припомняме, че д-р Врабевски инвестира в училището, като направи една компютърна зала с 26 компютри, 6 лаптопа, 2 принтера и 1 мултимедия. Това на практика модернизира начина на преподаване в училището и го  превърна в иновативно европейско училище.

Днес д-р Врабевски  официално покани учениците да участват в събитието, което се организира на Голяма Задушница при „Българския военен мемориал“ в Ново село, Струмица, Северна Македония и да почетат заедно паметта на загиналите във войните за национално обединение.

За слушателите на Радио Благоевград д-р Врабевски сподели, че организира поредна среща на директорите на училища от двете страни на границатаи припомни: „Направихме една много важна среща на директорите на училища от двете страни на границата България – Македония през 2019 година. Активно участие взеха г-жа Иванова и т-н Златанов.  Всъщност те бяха домакини на инициираната и спонсорирана от мен среща. Понеже тази среща показа отлични резултати, едно сравняване на стандартите и една много важна истина – хората си говореха на един език, ще направя следваща среща. В момента съм в преговори с МОН. Вие тук в Благоевград ще сте ми опора за пореден път. Смятам да е среща на Югозапада нашия с хората от другата страна на границата“.

Гости на професионалната гимназия бяха директори и учители от училища в Скопие, Северна Македония.

Грамота „Съвременен будител“ получи и началникът на РУО Благоевград Ивайло Златанов. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ремонтират ученическото общежитие село Раждавица

За 1 милион 366 хиляди и 964 лв. по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде ремонтирано общежитието към началното училище "Св. св. Кирил и Методий" в кюстендилското с. Раждавица. Предстои да бъдат направени топлоизолация на сградата и покрива, подмяна на дограмата, което да осигури по-добри битови условия за децата. Ще бъде изградена и соларна..

публикувано на 05.08.24 в 12:30

Задължителна дезинфекция на влизащите от Гърция автомобили

От тази нощ всички автомобили, влизащи от Гърция към България  преминават през задължителна дезинфекция заради чумата по дребните преживни животни. Най-близките огнища в южната ни съседка са в района на Комотини. Шофьорите на тежкотоварните камиони се оплакват от  разбития терен  в зоната за дезинфекция на Кулата: "Дезинфекцията я минаваш задължително,..

публикувано на 05.08.24 в 12:23

Ограничено е движението по пътя Благоевград-Покровник

Временно движението по пътя Благоевград - Покровник е ограничено и в двете посоки поради аварирал тежкотоварен автомобил. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут, Благоевград- Зелен дол,  кръгово  движение към Покровник и обратно. Движението се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 05.08.24 в 12:01

Разследват причините за пожара в Невестинско

Досъдебно производство е образувано в Районно управление на МВР в Кюстендил за изясняване на причините за възникването на пожара в землищата на селата Църварица и Илия. Уведомена е прокуратурата, съобщиха от полицията в Кюстендил. Г асенето на пожара, който възникна на 2 август, продължава. На място са екипи на пожарните служби и горските..

публикувано на 05.08.24 в 10:47

Читалище "Никола Вапцаров" – 130 години история и традиции в Банско

Читалище "Никола Вапцаров" в гр. Банско отбелязва 130 години от своето създаване, носейки със себе си история и значимост в културно-просветната дейност на града. В разговор в мобилното студио на предаването "Нашият ден", Силвия Терзиева, секретар на читалището, и Елена Калайджиева, организатор на събития, споделиха как се подготвят за годишнината и..

публикувано на 05.08.24 в 10:44

Международно състезание по ориентиране купа "Разлог"

На 2 и 3 август Международното състезание по ориентиране купа "Разлог" приветства 209 участници от страната и чужбина. През изминалите два дни, деца и възрастни участваха в спринта в Разлог и дългата дистанция, която се проведе в горския район на село Бачево. По време на спринтовата дестанция, десетки деца от Разлог и други населени места се..

публикувано на 05.08.24 в 10:22

Над 100 огнеборци потушават пожара в планината Славянка

Пожарът в планината Славянка продължава да бъде активен на източния фронт. Има десетки активни огнища. Летателна техника се включи в гасенето преди минути. Тежка е ситуацията в българската част на планината, където на място са разпределени над 100 огнеборци от пожарните служби, горски служители и военни, потвърди Георги Сарафов от областната дирекция..

публикувано на 05.08.24 в 10:08