Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преминаваме към зимно часово време

Тази неделя, 30 октомври, преминаваме към зимното или астрономическото часово време.

В 4:00 часа сутринта стрелките на часовника се връщат с един час назад.

През март 2019 година Европейският парламент гласува за отпадането на сезонната смяна на часа. Държавите членки решават дали да преминат на изцяло лятно или зимно часово време.


По публикацията работи: Боряна Кърпачева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спортен празник в Перник

Баскетболна надпревара, футбол 3х3 и традиционният велопоход ще се проведат в Перник по повод Международния олимпийски ден - 23 юни. Спортният празник, който е посветен и на започващата през юли олимпиада в Париж ще продължи два дни- събота и неделя, съобщават от общината. Любителите на баскетбола ще премерят сили в събота. Надпреварата ще се проведе в..

публикувано на 18.06.24 в 16:00

Пожарникари демонстрираха спасяване на пострадал рибар в Струма

Зрелищна демонстрация на спасяване във водите на река Струма направиха днес пожарникари от Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. Огнеборците показаха квалификационното ниво и умения да се справят в една реална ситуация.  Спасителите се притекоха на помощ за сигнал за беда на рибар в река Струма...

публикувано на 18.06.24 в 14:40

Срядата: Ясна, тиха и гореща. Четвъртък и петък – облачета, но без дъжд

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. В сряда ще бъде слънчево. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб източен вятър. Горещо време с максимални температури между 33° и 38°, по-ниски по Черноморието, в София – около 33°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. По Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз...

публикувано на 18.06.24 в 14:06

Село Баня се готви за празник

В първата събота на юли село Баня ще отбележи своя празник. По случай предстоящия празник читалището и кметството организират богата празнична програма, част от която е инициативата ,,Кмет за един ден" - за деца, които искат да разберат какво е да си кмет, как се управлява село Баня и каква е работата на кмета. Изключителна интересна е идеята ,,Я..

публикувано на 18.06.24 в 14:00

Ивет Горанова ще запали олимпийския огън в Благоевград

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международният олимпийски ден в Благоевград. Инициативата ще се проведе на 23 юни от 10.30 часа около езерото в парк „Бачиново“. Очаква се в нея да се включат над 100 участници - студенти от Югозападен университет ,,Неофит Рилски”, спортисти от спортните клубове, възпитаници на различни школи и ученици от..

публикувано на 18.06.24 в 12:32

Автобус се запали в Кресна, няма пострадали хора

На 17.06.2024 г. около 15:14 часа е получен сигнал за пожар в автобус в гр. Кресна. Погасен от екип на РСПБЗН-Сандански. При пожара са засегнати компресор, климатик и задна броня на автобуса. Няма пострадали пътници. Вероятна причина: неизправност в компресора за климатика на автобуса -съобщиха от ОДМВР-Благоевград.

публикувано на 18.06.24 в 12:14

Нарушаване на водоподаването в село Изгрев

Във връзка с присъединяването на жилищна сграда към водопроводната мрежа, ще бъде нарушено водоподаването по улиците "Мир" и "Братя Гошеви“ в село Изгрев.  Вода в селото няма да има утре, 19.06. от 08:00 часа до 17:00 часа. От ВиК Благоевград препоръчват на всички живущи в района да се запасят с необходимото им количество вода за питейно-битови..

публикувано на 18.06.24 в 10:33