Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредно земетресение край Белица

Земетресение с магнитуд 2.5 по скалата на Рихтер е регистрирано тази сутрин в 7:35 ч. в района на град Белица, област Благоевград.

Земният трус е бил с епицентър на 90 км от София и няма данни да е усетено, съобщиха от националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Още няколко земетресения с нисък магнитуд са регистрирани в района от 29 октомври насам.
По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 7.5 млн. лева за ремонт на улица в Перник

Над 7.5 млн. лева заделя Община Перник за ремонт на една от основните пътни артерии в кв. „Изток” - ул. „Рашо Димитров”. Заедно с нея ще бъде ремонтиран и участък от ул. „Бучински път”,  който я свързва с кръговото кръстовище при улиците „Бучински път” и „Юрий Гагарин“. Улица „Рашо Димитров“ е част от маршрута на градската автобусна линия с № 16. Тя..

публикувано на 24.07.24 в 10:51

Борисов очаква избори: Трябва да се върнем към корените на демокрацията!

Поредните предсрочни избори са неизбежни, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пише БНР. Той призова останалите партии да са сдържани по време на предизборната кампания, за да създадат условия за диалог и формиране на редовен кабинет в следващия парламент: "Като прогнозата за времето става! Като не се случи нещо с..

публикувано на 24.07.24 в 10:21

МВР: Пожарната обстановка в страната ни е овладяна

Към момента на територията на страната  няма активни пожари. От огнената стихия през изминалите дни са опожарени изключително големи площи – хиляди декари гори, селскостопански територии, треви и храсти, съобщиха от МВР. Според извършения анализ броят на пожарите в сравнение с миналата година е с над 10%. В тежката битка с огнената стихия участваха..

публикувано на 24.07.24 в 10:20

Земетресение край гръцко-българската граница

Земетресение с магнитуд М =3.9 е регистрирано снощи в района на град Драма, Гърция. По данни на Националния Сеизмологичен Център към  Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География - БАН , събитието от 24 юли 2024 г., от 00:39 часа българско време е с епицентър на 40 км от град Гоце Делчев, на 100 км от град Благоевград и на 160 км от град..

публикувано на 24.07.24 в 09:55

Ремонт на Голева детска градина в Банско

 Kметът Стойчо Баненски подписа договор за извършване на цялостен ремонт на Детска градина „Здравец“, филиал ДГ 1(Голева детска градина) в град Банско. Фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка е „Градив 77“ ЕООД.  Общата  стойност на инвестицията е 293 827,52 лв., а средствата са осигурени изцяло от бюджета на община Банско. Срокът за..

публикувано на 24.07.24 в 09:13

Община Благоевград приема заявления за подмяна на отоплителните уреди

Община Благоевград започва прием на заявления за подмяна на отоплителните уреди на дърва и/или въглища с климатици, термопомпи и печки на пелети.  Целта на проекта е да се подобри качеството на атмосферния въздух на територията на общината чрез подмяна на печки и котли на твърдо гориво с алтернативни екологични източници на отопление, които ще..

публикувано на 24.07.24 в 09:10

Градската художествена галерия с нов облик

Градска художествена галерия в Благоевград от петък ще посреща своите посетители с обновени изложбени зали и ново осветление. Галерията, която от близо 10 години не е ремонтирана, вече е с нов облик, след като служители от ОП „Чистота“ извършиха цялостно пребоядисване. В рамките на ремонта Община Благоевград подмени и старото осветление с..

публикувано на 24.07.24 в 09:04