Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимназисти гостуваха в полицията в Кюстендил

Началнинкът на РУ Кюстендил Райчо Омерски, началникът на сектор „Охранителна полиция“ Боян Миленков, инспекторът от Детската педагогическа стая Людмила Терзийска и председателят на Общинския съвет по наркотични вещества в Кюстендил Камелия Иванова говориха с десетокласниците от Природо-математическата гимназия в Кюстендил за професията на полицаите, за изкушенията пред младите хора, за рисковете, за последиците от безобидното поведение на пръв поглед…

Чрез симулативни очила усетиха какви промени в координацията и поведението настават след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Домакините представиха пред гостите си оборудване на специализиран полицейски автомобил и… дрегер.

Ст.комисар Георги Ванев – директор на ОДМВР, поздрави младите хора, пожела им успех в учението и сред тях да са и наши бъдещи колеги.


По публикацията работи: Весела Сукалинска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Експлозии прекратиха потушаването на пожара в планината Славянка

Борбата с пожара в планината Славянка на границата между Гърция и България е прекратена поради експлозии в района. Въпреки че от 5 часа сутринта нашите огнеборци са на терен и се опитват да овладеят пожарните огнища, които се разразиха през нощта заради силния вятър, по-късно имаше взривове в района на минното поле и работата на пожарникарите е..

публикувано на 30.07.24 в 10:22

Нова група военнослужещи в битка с пожара на българо-гръцката граница

Нова група от 23-ма военнослужещи със 7 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград участват в гасенето на големия горски пожар в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово. Те са под ръководството на лейтенант Тодор Белчев, днес, 30 юли и са на терен в посока Гоцев връх в планина Славянка на..

публикувано на 30.07.24 в 09:40

ИТН започват разговори за кабинет с третия мандат

Започват разговорите на "Има такъв народ" с останалите парламентарно представени политически формации в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат, връчен вчера от президента. Партията предлага експертен кабинет с програма с конкретни срокове и ограничен мандат. Първите срещи днес са с депутатите, които не членуват в парламентарни..

публикувано на 30.07.24 в 09:19

9 казана курбан за Голяма Богородица в Белица

Голяма Богородица събира мало и голямо на събор в мeстността Света Богородица край Белица с участието на Фолклорен ансамбъл - Белица и Райна. На 15 август Белица отдава своята почит на Божията майка, покровителка на майчинството, жените и семейното огнище. Повече от век параклисът „Света Богородица” край Белица събира миряни на големия..

публикувано на 30.07.24 в 09:02

Профилактика на водата в община Благоевград

Планова годишна профилактика ще извърши „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград. Почистване и последваща дезинфекция ще се направи на водоснабдителна система „Чакалица“ и подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор /Cl/  към напорните водоеми и вътрешната водопроводна мрежа захранвана от ПСПВ (пречиствателна станция..

публикувано на 30.07.24 в 09:00

Тежка нощ за българските пожарникари по границата на планината Славянка

Огънят  отново е на българска територия, има опасност пожарът да стане върхов.  На още две места е пробил огънят  от Гърция, където се гаси само с летателна техника и  пожарът не може да бъде овладян две седмици.   Още в четири часа сутринта нашите огнеборци , близо 70 пожарникари, горски служители и военни са тръгнали  към пожарните огнища.   Двата..

публикувано на 30.07.24 в 08:44

Патриарх Даниил ще се включи в поклонническия път „Рилският Чудотворец“

С благословението на Софийския митрополит и Български патриарх Даниил за 15-а поредна година ще се проведе поклонническият път „Рилският Чудотворец“ от София до Рилския манастир. Събитието се организира от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съвместно със Софийската света митрополия и с подкрепата на Столична община...

публикувано на 30.07.24 в 08:43