Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петрич – домакин на първенство по бокс

181 боксьори от 43 клуба подадоха заявки за участие във втория кръг на Държавното лично отборно първенство за юноши. Шампионатът се провежда на ринга в зала "Арена Петрич", финалите са предвидени за събота от 10:00 часа.

Интересът към турнира е много сериозен. Подреждането след неговия край ще определи и носителя на отборната титла на България за 2022 година.

Най-оспорвана се очертава да бъде категория до 70 килограма, където са записани за участие 24 боксьори. Още 21 трябва да се качат на ринга при 60-килограмовите.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Главчев: Максимално съкращаваме сроковете за финансово подпомагане на пострадалите от пожарите

Държавата ще компенсира пострадалите от пожарите семейства, Министерството на финансите разработва методиката за това.   Земеделски стопани и обикновени хора ще получат компенсация за унищожени площи и погинали животни. Министерството на отбраната ще дооборудва още хеликоптери с необходими съоръжения за гасене на пожари, а в перспектива е възможно да се..

публикувано на 19.07.24 в 18:31

Кметът на Гоце Делчев проведе работна среща с кмета на Берово

Кметът на община Гоце Делчев - Владимир Москов, проведе работна среща със Звонко Пекевски - кмет на община Берово, Република Северна Македония. На срещата присъстваха също председателят на Общински съвет - Гоце Делчев Иван Геров и заместник-кметовете на общината Валери Сарандев и Богдан Боцев, а от страна на гостите от Берово – председателят на..

публикувано на 19.07.24 в 16:10

724 горски служители участвали в борбата с пожарите в Югозапада

724 горски служители с 206 автомобила са участвали в борбата с пожарите, възникнали от началото на годината на територията на ЮЗДП. 60 пожара са пламнали от началото на 2024 година на територията на Предприятието като близо половината от тях са само за последния месец юли. 3600 декара, предимно иглолистни гори, са засегнати от огнената стихия...

публикувано на 19.07.24 в 15:00

Евростат: Всяко трето дете у нас живее в риск от бедност и социално изключване

Всяко трето дете в България живее в риск от бедност и социално изключване. По този показател страната се нарежда в челната тройка в ЕС, наред с Румъния и Испания. Това сочат най-новите данни на европейската статистическа служба Евростат, които бяха публикувани днес.  Страните-членки с най-малък дял на децата в риск от бедност и социално изключване са..

публикувано на 19.07.24 в 14:20

Батановци се готви за гражданско неподчинение

Жители на град Батановци излязоха на протест срещу инвестиционно предложение на фирма за преработка на пластмасови отпадъци, каучукови и гумени отпадъци, излезли от употреба гуми, биомаса и гумен гранулат. Първоначалното намерение на инвеститорите е било производството на биогориво.  През 2018 година фирмата решава да разшири дейността си в сградата на..

публикувано на 19.07.24 в 12:41

Пернишкото село временно остана без административно обслужване

Пернишкото село Черна гора временно е без административно обслужване. Новоизбраният  кмет Димитър Димитров е излязъл в отпуск, като в същото време пуснал в отпуск и чиновничката, назначена за техническо лице в кметството, съобщават местни жители. Заради едновременния отпуск на кмета и чиновничката се налага местните да търсят помощ в общината и за най-..

публикувано на 19.07.24 в 11:56

Нови пожари в Кюстендилско

Тази сутрин е възникнал пожар в землището на с. Червена ябълка, на границата със Северна Македония, в близост до широколистна гора. На място са изпратени 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил и на Горското стопанство - 4 автомобила с 12 човека, които продължават гасенето.  Продължава доугасяването на пожара, възникнал на 16 юли, на около 250 декара иглолистна..

публикувано на 19.07.24 в 11:05