Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли

Райската ябълка

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. До обяд на места в равнините и низините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. 

След обяд от запад облачността отново ще започне да се увеличава. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. 

Максималните температури ще са между 15° и 20°.

В планините ще преобладава слънчево време. 

След обяд от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Дупница попълват състава на Доброволното формирование

Община Дупница обяви кампания за попълване състава на Доброволното формирование. Отрядът участва в предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.  Кандидатите трябва да са над 18-годишни, в добро физическо и психическо здраве. Доброволците досега наброяваха 29 души.  За работата си по време на бедствия, те получават 200% от..

публикувано на 23.07.24 в 09:39

В село Голешево хората са спокойни

В село Голешево, което е близо да границата с Гърция, където бошува пожар, хората са спокойни и подготвени, каза за Радио Благоевград кметът Стоян Съботанов.  Към момента пожарът е на 7-8 километра от населеното място. Огнената стихия още не е навлязла в наша територия и няма да бъде допусната да навлезе, категоричен е кметът на Голешево.  По думите му..

публикувано на 23.07.24 в 09:01
Къща-музей „Никола Вапцаров“ в Банско

В Банско почитат Никола Вапцаров с изложба

В Банско отбелязват 82 години от разстрела на  Никола Вапцаров с изложба, която е експонирана във фоайето на къщата-музей на поета. Повече от 70 години къщата-музей дава възможност на посетители отблизо и далече да се докоснат до живота на поета и да се вдъхновят от поезията му, каза за Радио Благоевград Георги Питов, директор на Музеен..

публикувано на 23.07.24 в 08:39

82 години от гибелта на Никола Вапцаров

На  23-ти юли се навършват 82 години от разстрела на Никола Йонков Вапцаров. Прекарва в затвора около три месеца. На 23-ти юли е осъден на смърт и още същата вечер – разстрелян на Гарнизонното стрелбище в София. Въпреки краткия си живот, Вапцаров е една от най-значимите фигури в българската поезия, както и световно признат поет. Стихотворенията..

публикувано на 23.07.24 в 07:36

В Благоевград организират работна среща заради пожарите

Във връзка с усложнената обстановка по отношение на продължителния период на засушаване, високите температури и горските пожари ще се проведе работна среща от 11.00 часа в зала „22 септември“, в сградата на община Благоевград . На събитието ще се популяризира кампанията на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по..

публикувано на 23.07.24 в 07:29

И военни помагат на огнеборците на границата с Гърция

Ситуацията относно пожара в граничната планина Славянка остава непроменена, каза тази сутрин за Радио Благоевград директорът на Държавно горско стопанство - Катунци, инж. Пламен Поюков. Той уточни, че пожарът към момента е все още на гръцка територия, но бавно настъпва към нашата граница.  От вчера на помощ на огнеборците, които не позволяват..

публикувано на 23.07.24 в 07:22

Краткотрайни валежи с гръмотевични бури

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34° градуса,..

публикувано на 23.07.24 в 07:17