Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Златно перо" за колегата Валентин Дишев

Тази вечер в София, на специална церемония,  бяха връчени годишните награди на Съюза на българските журналисти. С голямата награда – "Йосиф Хербст" – за неговия изключителен принос към развитието на българската журналистика и във връзка с 80-ата годишнина от рождението му, бе удостоен Николай Конакчиев. С отличие бе почетен и Анжел Вагенщайн. 

Нери Терзиева, посмъртно, бе наградена със "Златно перо" за незабравимия си принос в развитието и съхраняването на достойнството на българската журналистика. Сред отличените със "Златно перо" е и колегата от БНР – Радио Благоевград Валентин Дишев.

Всички наградени:

Награда „Йосиф Хербст“ за цялостен принос в българската журналистика:

Николай Конакчиев

Кореспондент на централна медия в страната:

Мартин Георгиев – „Златно перо“

Журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес:

Мария Петрова, в. “Марица“ –  „Златно перо“

Фотожурналистика:

Красимир Стоичков  „Златно перо“

Операторско майсторство и графичен дизайн:

Владимир Богдански, БНТ –  „Златно перо“

Печат:

Екипът на в. "Марица", Пловдив – плакет

Радиожурналистика:

Мая Щърбанова, кореспондент на БНР в Добрич – „Златно перо“

Телевизионна  журналистика:

Проф. Минчо Христов, ТВ „Евроком“ – „Златно перо“

Книга – документалистика, публицистика, научни изследвания в областта на журналистиката и медиите:

Дамян Обрешков за книгата „Журналистиката – моят живот“ „Златно перо“

Най-добър млад журналист (до 35 г.):

Александър Марков, БНТ – грамота

Айше Сали, БНТ – грамота

Стоян Тончев,  журналист от Поморие – грамота

Специални отличия:

проф. Минка Златева – грамота

д-р Никола Терзиев, гл. ред. на сп. „Труд и здраве“ – „Златно перо“

Николай Колев, ТВ „Евроком“ – „Златно перо“

Валентин Дишев, БНР – Радио Благоевград – „Златно перо“

Наско Начев, председател на пловдивското журналистическо дружество „Глас“ – „Златно перо“

Анжел Вагенщайн, за цялостната му дейност на публицист, писател и драматург, и във връзка с неговата стогодишнина –  грамота.


Наградите се връчват, след процес, в който журналистическите дружества номинират свои представители (тази година – в срок до 15 октомври), а Комисията по професионално-творческите въпроси и УС на СБЖ избират сред номинираните наградените.

 
По публикацията работи: Весела Сукалинска

Галерия

Вижте още

Дирекция „НП Рила“ откри изложба в арт салона на Радио Благоевград

  Фотоизложбата под мотото „30 години НП „Рила“ – предизвикателство за поколенията“ обедини 31 табла с фотографии на победителите в проведения тази година юбилеен фотоконкурс.   Представените фотоси бяха включени в шест категории – „Водите на Рила – езера, реки, водопади“, „Подслон в планината – хижи и заслони“, „Горите на Рила –..

публикувано на 10.11.22 в 18:51

Звукорежисьорът Здравка Михайлова излезе в заслужена ваканция

Днес най-усмихнатият член от екипа на звукорежисьорите в Радио Благоевград – Здравка Михайлова излезе в дългосрочна заслужена ваканция. Тя е знакова фигура в медията ни, защото е родена на 11 декември, тогава е и рожденият ден на любимото радио. Няма нищо случайно! На мило тържество ние я изпратихме с много обич и топлина.  Директорът на Радиото на..

публикувано на 11.10.22 в 13:50

Елеонора Тропанкова с награда "Журналистика за развитие 2022"

Журналистът от Радио Благоевград Елеонора Тропанкова получи награда в ежегодния конкурс "Журналистика за развитие" на Българската платформа за международно развитие и Центъра за развитие на устойчиви общности. Тя беше отличена за материала "Недокументираните - когато за държавата ти си никой" , разработен съвместно с младия журналист Кристиян..

публикувано на 07.10.22 в 16:44

На празник в град Самоков

Радио Благоевград гостува на град Самоков по повод празника на града. Събеседници на водещата Мариана Попова бяха кметът на община Самоков Владимир Георгиев, директорът на Историческия музей Веселин Хаджиангелов и художникът Божидар Гончев. В ефира на изнесеното студио кметът Владимир Георгиев представи поредица от събития, включени в празничната..

публикувано на 19.08.22 в 12:37

Радио в парка

Радио Благоевград реализира открито студио в парк „Бачиново“ по повод Международния ден на младежта като основната цел беше отново да бъде по-близо до хората. Събеседници на водещия Снежина Цветанова бяха Румяна Станоева, експерт "Младежки дейности и спорт" в община Благоевград, инструкторът по йога Надежда Мишева, хореографът Рилка..

публикувано на 12.08.22 в 12:56

Признание за Радио Благоевград

Областният управител на област Благоевград Валери Сарандев изпрати писмо до директора на Радио Благоевград Рина Далева. Той изразява благодарността си към служителите за професионализма и всеотдайността, проявени при организацията и по време на XVI събор   на народното творчество  „Пирин пее“, който се проведе на 30 и 31 юли 2022 г. в..

публикувано на 09.08.22 в 12:07

Радио Благоевград е по-близо до хората

Радио Благоевград започва да реализира изнесено студио, а целта е да бъде по-близо до хората. Първото едночасово включване бе от квартал „Вароша“. Събеседници, на водещия Мариана Попова, бяха директорът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград – Богдана Костадинова, д-р Александра Ковачева – ръководител „Кариерно..

публикувано на 05.08.22 в 16:55