Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стани настойник: Благотворителна кауза на Главното мюфтийство

Национална седмица на благотворителността организира Главното мюфтийство в страната.

Кампанията е насочена към децата, останали без родители, каза за Радио Благоевград координаторът на мюсюлманския Висш духовен орган за Южна България Айдън Мохамед.

Благотворителната кауза се организира за десета поредна година. Набраните средства ще бъдат предназначени за финансово подпомагане на деца – сираци от цялата страна, уточни Айдън Мохамед. Това не е еднократен, кампаниен акт, а е постоянна грижа за нуждаещите се. През миналата година са били подпомогнати над 500 деца от цялата страна. Средствата отделени за тях са 400 хил. лв.

Благотворителни инициативи и организирането на творчески базари са основния акцент на тези дни.

В Благоевградски регион подобни дейности вече са факт в почти всички населени места, най-вече в Западните Родопи, допълни Айдън Мохамед.

Темата на настоящата кампания е "Стани настойник". Според координатора на Главното мюфтийство това е най-важната подкрепа, която може да се даде на дете в нужда.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Спокойна е ситуацията в района на границата с Република Северна Македония

Потушени са всички огнища на граничната бразда. От македонска страна има две огнища, едното е на около 500 метра от браздата, другото е по- далече, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. На място са горски служители и пожарникари, а община Петрич осигури  булдозер, който почисти пограничните пътища от растителност, за да не може..

публикувано на 13.07.24 в 11:26

Скулптурата от Хераклея Синтика беше пренесена благополучно до музея в Петрич

Близо 6 часа продължиха дейностите по опаковането и изваждането на мраморната статуя, открита в Античен град Хераклея Синтика. С помощта на специализирана техника и придружена от полицейски кордон статуята бе пренесена в Исторически музей Петрич. Оттук насетне ще започне работа по реставрацията ѝ.  Засега не са намерени липсващите части от ръцете...

публикувано на 13.07.24 в 10:49

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

Трафикът е интензивен за леки автомобили  на ГКПП „Кулата“ за всички видове превозни средства. Във връзка със значително увеличения трафик през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГД"Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с..

публикувано на 13.07.24 в 10:21

ОИК - Дупница за втори път прекрати правомощията на кмета на село Бистрица

 Причината е регистрирана на негово име и незаличена фирма.  Първото решение за отстраняване на Христо Христов от кметския пост беше отменено от Кюстендилския административен съд.  Сега  отстраняването на кмета са подкрепили 6 от 9-мата членове, а трима са били против. С това е изпълнено указанието на  съда  за гласували положително поне 2/3 от..

публикувано на 13.07.24 в 08:43

Традиционният църногорски събор „В сърцето на Граово” започва днес

 Народният празник се организира за шеста поредна година. Очаква се в него да се включат хиляди посетители и изпълнители. Над 20 часа фолклорна програма с над 800 изпълнители очаква гостите на събора през днешния и утрешния ден. Под мотото „Среща на поколенията” на сцената ще пеят и танцуват над 800 изпълнители от различни области в страната. Сред..

публикувано на 13.07.24 в 08:41

Днес отново ще бъде слънчево и горещо

 След обяд над източната половина от страната ще има купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40° градуса. В планините ще бъде слънчево и топло, след обяд над източните райони с купеста облачност, но..

публикувано на 13.07.24 в 08:36

Възстановено е движението в района на Кресенското дефиле

Възстановено е движението по пътя Благоевград-Кресна в района на Кресенското дефиле, където по-рано днес аварира тежкотоварян автомобил. До 21 часа се ограничава движението на камиони над 12 тона по отделни пътни участъци. Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи..

публикувано на 12.07.24 в 19:09