Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бащата на Сашко обяви 100 000 лева награда за намирането му

Бащата на изчезналия в Перник 12-годишен Сашко обяви парична награда от 100 000 лева за намирането на сина му. 

Александър Цветанов направи това на импровизирана пред дома си в Перник пресконференция.

"От два дни разговарям с приятели и тъй като времето напредва, а аз съм отчаян, искам да обявя награда от 100 хил. лева за този, който доведе Сашко", посочи той.

"Не искам да коментирам какво влиза в тази сума, важното е да намерим детето", отсече Цветанов.

Той благодари на всички структури на МВР и на доброволците, които са се включили в търсенето му. Заяви обаче, че е отчаян и е на ръба на силите си.

Бащата на 12-годишното момче направи изричната уговорка, че не се е отказал от търсенето на сина си и е притеснен, че времето напредва, а детето му все още не е открито.

"Една от версиите е, че детето е отвлечено и аз имам такова чувство като баща, защото Сашко е добре с ориентацията, той може сам да иде до парка и да се прибере. Не знам дали е отвлечен, никой не ме е заплашвал", настоя отчаяният баща.

12-годишният Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.


Галерия

Вижте още

В Благоевград пристигнаха изборните книжа

В Благоевград пристигнаха изборните книжа, материали, включително и 300 000 бюлетини за гласуване за изборите за Народно събрание на 2 април, както и устройствата за видеозаснемане и излъчване, съобщиха от Областната управа. Материалите са на съхранение в определено за целта помещение и се охраняват от органите на Министерство на вътрешните работи...

публикувано на 24.03.23 в 16:43

Нова монография на преподавател от ЮЗУ

Излезе от печат монографията на доц. д-р Радослав Цонев – „Българският разговорен синтаксис“. Книгата е отпечатана в Издателския комплекс „Неофит Рилски“.  Предмет на изследването са особените синтактични конструкции, които възникват в неофициалното общуване (повторителни, елиптични, реконструкции, хипербати, анаколути и др.), по-различният..

публикувано на 24.03.23 в 16:27

В Благоевград: Среща на училищата посланици на Европейския парламент

Регионална среща на училищата посланици на Европейския парламент се проведе в Благоевград. В срещата  участваха ученици от гимназии в Благоевград, Разлог, Сандански и Радомир. Младежите бяха избрали интересни интерактивни начини да представят себе си, учебните заведения, ценностите на Европейския съюз и членуващите държави. „Тези срещи..

публикувано на 24.03.23 в 16:07

Дипломира се випуск 2022 на Филологическия факултет на ЮЗУ

Над 120 бакалаври и магистри, възпитаници на Филологическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование. Деканът на факултета проф. д.ф.н. Магдалена Панайотова откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи 11 специалности, сред които „Българска филология“, „Приложна лингвистика“,..

публикувано на 24.03.23 в 15:14

Перник се присъединява към инициативата "Часът на Земята"

Както всяка година и сега Перник ще се включи в инициативата „Часът на земята”, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков. От 20.30 до 21.30 часа на 25 март ще бъде  загасено декоративното осветление на сградата на общинската администрация, както и това на Двореца на културата. С изключването на светлините Перник ще покаже своята подкрепа към..

публикувано на 24.03.23 в 11:48

Изложба с динозаври в Перник

Изложба с динозаври гостува в Перник. Атракционът ще бъде позициониран на площадката на един от големите търговски центрове в града и ще радва децата от 25 март до 8 април. Ще бъдат показани 25 експоната. Фигурите са копие на обитавалите земята преди милиони години динозаври. Те са триизмерни - движат се и дишат. За направата им е използвана кожа,..

публикувано на 24.03.23 в 10:43

Фиданки за всяко училище през Седмицата на гората

Наситена  програма за Седмицата на гората в началото на април подготвя Югозападното държавно предприятие. Решението на предприятието е всяко  училище да бъде снабдено с фиданка, която да залеси в собствения двор. Ще има залесявания във всички горски стопанства, кампания с Американския университет, както и ще бъдат залесени 50 дръвчета по..

публикувано на 24.03.23 в 10:28