Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

5 извънредни точки на заседанието на Общинския съвет в Благоевград

47 са общо точките, които са включени в предварителния дневен ред на редовното заседание на Общински съвет Благоевград утре, 25 ноември 2022 г. от 09:30 часа в зала „22-ри Септември“ на Община Благоевград.

Председателят Радослав Тасков на пресконференция днес уточни, че в деловодството на Общинския съвет са постъпили 5 извънредни предложения от кмета на общината Илко Стоянов. Три от извънредните точки касаят болница „Свети Мина“. Първото предложение е даване на съгласие на управителя на  болницата за изваждане от експлоатация на медицински апарат за кобалтово лечение ТЕРАБАЛТ  80. На негово място ще бъде инсталиран линеен ускорител. Второто извънредно предложение  касае даване на съгласие за продажба на автомобил за бърза медицинска помощ. Третото предложение е свързано с искане на разрешение за закупуването на медицинска апаратура за нуждите на онкоболницата. Извънредна точка е искането от кмета  Илко Стоянов за даване на съгласие за удължаване на срока за издължаване на остатъка от главницата по безлихвен заем с общ размер 807 хил. лв. 

Бившата печатна база на ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград да бъде предоставена за безвъзмездно управление от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ за изграждане на СТЕМ центрове. Това е друга точка в дневния ред на утрешното заседание на общинските съветници в местния парламент.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Дневният ред е одобрен на заседание на Председателския съвет към Общинския съвет в Благоевград.Вижте още

"Български пощи" отново изпращат и търсят "Най-красивото писмо до Дядо Коледа"

В писмата си до Добрия старец децата, които се включват в конкурса, обявен от "Български пощи" за "Най-красиво писмо до Дядо Коледа", освен заявките си за подаръци, често споделят и свои проблеми.  Това разказа пред БНР Милена Тошева от "Български пощи":  "Нищо не може да измести фокуса на децата от неговите подаръци, но въпреки това в писмата има и..

публикувано на 27.11.22 в 18:15

Изложба показва породисти котки в Благоевград

Международна фелиноложка изложба показва в Градската художествена галерия в Благоевград  породисти котки и спасени от улицата четириноги. В изложението участват 38  котки от 13 породи - от най-дребната порода – сингапура, до най-големите – мейн куун, бенгалски котки, известни със своята енергичност, както и регдол, популярни с кроткия си нрав...

публикувано на 27.11.22 в 13:24
Миньор (Перник)

Спират общинското финансиране на ФК "Миньор"

С пост в социалната мрежа кметът на Перник Станислав Владимиров обяви, че от следващата година спира финансирането на футболния клуб "Миньор". Решението му е провокирано от вчерашния сблъсък между агитките на "Миньор" и "Берое" по време на мача за Купата на България, завършил с победа на гостите с 2:0. Има пострадали фенове, изпочупени са и стъкла на..

публикувано на 27.11.22 в 08:13

Жълт код за сняг в Западна България

Засегнати ще са София и още 8 области – Благоевград, София-област, Кюстендил, Перник, Ловеч, Видин, Монтана и Враца.  Предупреждението на синоптиците е за привечер в неделя и през нощта срещу понеделник. Тогава във високите полета и в по-ниските планински райони ще има валежи от сняг. На места ще се образува тънка снежна покривка.

публикувано на 27.11.22 в 08:11

Благоевградският съд остави в ареста двамата служители на МВР, обвинени за вземане на подкуп

Състав на Окръжен съд – Благоевград прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че лицата са съпричастни към извършването на престъплението, за което им е повдигнато обвинение.  Катаджии, командировани в Благоевград, за да борят корупцията, спипани с подкуп - 500 лева Съд решава..

публикувано на 26.11.22 в 16:16

Окръжната прокуратура в Благоевград поиска постоянна мярка “задържане под стража“ за двамата полицаи, които са обвинени за взимане на подкуп

Срещу полицаите са подадени два сигнала от потърпевши, които твърдят, че са били изнудвани за пари срещу прикриване на нарушения. В момента Окръжния съд изслушва наблюдаващия прокурор по делото и адвокатите на двамата полицаи.  Двамата задържани работят като пътни полицаи повече от 15 години. Миналата седмица са били командировани на..

публикувано на 26.11.22 в 15:40

Поставиха елхата на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил

Поставеното  на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил дръвче е от района на с. Ново село, в Осоговската планина, и е с височина около 12 метра, казаха от общинския отдел "Култура и духовно развитие".  През декември дръвчето ще грейне изцяло в LED-светлини. То ще свети поетапно или изцяло в бяла, или в разноцветни светлини. Разходите за..

публикувано на 26.11.22 в 15:25