Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания "Нека доброто продължи" в Сатовча

Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов отправя покана за дарителство под надслова "Нека доброто продължи". Кампанията е посветена на събиране на средства за деца и младежи до 16 годишна възраст, които са без един или двама родители, както и деца с увреждания и ще се проведе за 12-ти пореден път.

Събитието традиционно събира всяка година на празнична вечер гости от региона, които участват в благотворителен търг под патронажа на кмета на община Сатовча д-р Мименов. 

Въпреки обявените преди две години извънредно положение и епидемична  обстановка, Общинското ръководство в Сатовча продължи да организира благотворителната  кампания, която за много семейства от община Сатовча е надежда за по-спокойно финансово организиране на предстоящи разходи. Инициативата е достоен пример за това, как една кауза може да обедини хората. Тази година ще се организират различни по вид кампании, мероприятия и базари, които да подпомогнат набирането на средства. 

Кметът д-р Арбен Мименов призова: "Нека отново да бъдем причината, да стоплим сърцата и дарим усмивка на семействата, имащи нужда от това. Нека отново да бъдем заедно и в трудните моменти! Бъдете част от доброто! Бъдете благодетел!"






 

По публикацията работи: Лина Пъргова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Голям пожар край село Микрево

Голям пожар гори в района на село Микрево, община Струмяни.  Огънят е пламнал този следобед. От ЮЗДП казаха за Радио Благоевград , че гори горска територия.  Пожарът се вижда и от първокласния път Е-79.  Това е втори пожар в района.  Първият е този в граничната планина Славянка, който гори вече 12-и ден.

публикувано на 30.07.24 в 13:31

Протест в Симитли

Протест под надслов „Долу ръцете от домовете на честните хора!“ се проведе  днес пред сградата на Общината в Симитли.  Десетки хора, сред които общински съветници и представители на партия "Величие",  се обявиха против действията на общинската администрация и в частност на кмета Апостол Апостолов. С освирквания и скандирания “Оставка”..

публикувано на 30.07.24 в 12:24

Двама младежи са задържани за побой над перничанка

Сигнал за пострадала жена бил подаден вчера в полицията от служители на ЦСМП – Перник. По данни на медиците, в лечебното заведение е постъпила 56-годишна перничанка с фрактура на лицево-челюстна кост, най-вероятно предизвикана от побой. Криминалисти от областната дирекция и Второ РУ предприели незабавни действия за изясняване на случая. Установено..

публикувано на 30.07.24 в 11:40

В Благоевград: 121 години от Илинденско-Преображенското въстание

На 2 август в Благоевград ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Честванията ще започнат в 9.00 часа в двора на черквата „Въведение Богородично“ с панихида в памет на загиналите за свободата на България. От 9.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“ ще се състои ритуал по полагане на..

публикувано на 30.07.24 в 10:31

Експлозии прекратиха потушаването на пожара в планината Славянка

Борбата с пожара в планината Славянка на границата между Гърция и България е прекратена поради експлозии в района. Въпреки че от 5 часа сутринта нашите огнеборци са на терен и се опитват да овладеят пожарните огнища, които се разразиха през нощта заради силния вятър, по-късно имаше взривове в района на минното поле и работата на пожарникарите е..

публикувано на 30.07.24 в 10:22

Нова група военнослужещи в битка с пожара на българо-гръцката граница

Нова група от 23-ма военнослужещи със 7 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград участват в гасенето на големия горски пожар в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово. Те са под ръководството на лейтенант Тодор Белчев, днес, 30 юли и са на терен в посока Гоцев връх в планина Славянка на..

публикувано на 30.07.24 в 09:40

ИТН започват разговори за кабинет с третия мандат

Започват разговорите на "Има такъв народ" с останалите парламентарно представени политически формации в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат, връчен вчера от президента. Партията предлага експертен кабинет с програма с конкретни срокове и ограничен мандат. Първите срещи днес са с депутатите, които не членуват в парламентарни..

публикувано на 30.07.24 в 09:19