Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Борисов е „Любим учител“, Нели Радулова – „Учител с призвание“

Радослав Борисов спечели приза „Любим учител“. Той е учител по предметите „География и икономика“ и „История и цивилизации“ в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ Благоевград и е лектор в Трето ОУ „Димитър Талев“ Благоевград. „Съвсем случайно разбрах, някъде по средата на кампанията, че съм събрал гласове и съм в Топ 10 на номинираните. Но не очаквах, че ще достигна до Първото място. Наистина се радвам, че учениците са оценили това, което правя за тях, а и не само аз, като цяло всички учители.  Когато завърших, изобщо не съм предполагал, че ще бъда учител. Имах тази възможност да ми гласуват доверие в ПГСАГ „Васил Левски“ Благоевград. Наистина, първата година беше много трудна за мен. През тази първа година няколко пъти си задавах въпроса зали да не се откажа. Не се отказах и в момента не съжалявам, наистина!“, коментира за Радио Благоевград Радослав Борисов.

Второ място спечели Елена Търтова, главен учител, преподавател  по български език и литература в Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в гр. Гоце Делчев. Третата награда отиде в Банско. Спечели я преподавателят по български език и литература Елена Загорчина от Професионалната гимназия по електротехника и енергетика.

Нели Радулова спечели приза „Учител с призвание“. Тя е завършила СУ „Климент Охридски“, специалност „Физика и астрономия“, дългогодишен преподавател по физика в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, днес пенсионерка. „Не очаквах тази награда, много се изненадах! Така стана, дойдох тук и още в първия час в училище разбрах, че това е моето. Помня първия час в училище, първите уроци. Не знам защо, бях си втълпила, че на 15 септември не се влиза в час. И бях спокойна.  Влязохме в учителската стая и директорът каза: „Дневниците и в час!“. И аз се разплаках. Не можах да издържа. Как ще вляза сега? Аз никой не познавах. Разплаках се, не мога да се успокоя.  Влязох в час със сълзи. Всеки час е вълнение.  Всеки урок е едно вълнение. Но аз просто имах такъв късмет да работя в такова училище. Гордеех се, че работя в тази гимназия Бивша Солунска. Просто си заобичах професията. И тя ми стана съдба!“, сподели Нели Радулова.


Второто място в категорията „Учител с презвание“ спечели  Димитър Арабаджиев, бивш директор на Шесто СУ „Иван Вазов“ Благоевград. Третото място бе отредено за  Владимир Алексов, дългогодишен преподавател по география в Трето ОУ „Димитър Талев“ Благоевград.
Училище на годината е Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ Благоевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Перник отбеляза тържествено 116-та годишнина от обявяването на независимостта на България

Венци и цветя в знак на признателност бяха положени пред паметника на Кракра Пернишки. Тържествената част продължи пред Двореца на културата, където бе издигнат българския флаг.  Приветствие към перничани от името на кмета Станислав Владимиров отправи зам. кметът Стефан Кръстев. Подчертавайки значимостта на една от най- важните дати в историята на..

публикувано на 22.09.24 в 15:16

Горноджумайското въстание от 1902-ра година оживя в квартал „Вароша“ в Благоевград

На днешния празничен 22-ри септември Благоевград  се превърна в сцена на родолюбива инициатива, възстановка на Горноджумайското въстание от 1902-ра година. Основни организатори на поредицата от събития са Регионалният исторически музей и Регионален клуб „Традиция“.  Стотици граждани се потопиха в атмосферата на паметните събития от 1902 година. Над..

публикувано на 22.09.24 в 14:42

Благоевград отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България

Днес се навършват 116 години от обявяването на Независимостта на България. По традиция център на тържествата е Велико Търново, където на 22 септември 1908 година е обявен край на васалитета на България от Османската империя. Княз Фердинанд провъзгласява Независимостта с манифест, прочетен в църквата "Свети 40 мъченици" и след това в крепостта..

публикувано на 22.09.24 в 12:05

Разлог се прощава с кап. Венцислав Дункин

Разлог се прощава днес с капитан Венцислав Дункин, който загина  по време на тренировъчен полет в авиобазата "Граф Игнатиево". В социалните мрежи бе организирано мълчаливо бдение "Свещичка за Венци", което ще се проведе от 19.30 часа на централния площад в Разлог.

публикувано на 22.09.24 в 10:30

Румен Радев: Преди 116 г. нашите предци укрепиха вярата на българите в собствените ни сили

"Преди 116 години в старопрестолната столица Велико Търново нашите предци отхвърлиха васалитета на страната ни към Османската империя и укрепиха вярата на българите в собствените ни сили", написа във Фейсбук президентът Румен Радев по повод 116-годишнината от обявяването на Независимостта на България.  "Този исторически акт ни завеща безценен урок, все..

публикувано на 22.09.24 в 09:11

Предимно слънчево време

На 22 септември над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, максималните - между 21° и 26°.

публикувано на 22.09.24 в 08:59

Парад на бойната слава в Благоевград

В навечерието на Деня на Независимостта на РБ – 22 септември, НД „Традиция“ представи пред благоевградчани тържествен преглед на исторически знамена, униформи и въоръжение на Българската армия от периода 1876 - 1919 г., под названието "За честта и славата”.  Под звуците на Биг Бенд Благоевград, над 110 човека от 20 градове в страната, част от..

публикувано на 21.09.24 в 19:11