Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Смушения на електрозахранването в Кюстендил и Невестино

Държавният Електроенергиен системен оператор уведоми ЕРМ Запад, че извършва реконструкция на енергийни съоръжения в своята подстанция „Пауталия“. Това  налага промяна в схемата на електрозахранване от подстанцията.

Възможни са  краткотрайни прекъсвания на електрозахранването в населените места на територията на община Кюстендил и община Невестино, в периода между 08:00 ч. и 16:30 ч. на 02.12.2022 г.


По публикацията работи: Весела Сукалинска
Вижте още

Община Благоевград купува нов автомобил за доставка на храна

Нов лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на Домашен социален патронаж и до жителите, които ежедневно получават топъл обяд по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., ще бъде закупен от Община Благоевград. Осигуряването превозното средство ще повиши качеството на две от най-търсените социални..

публикувано на 09.02.23 в 15:43

6 са напречните връзки в тунел „Железница“

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав Ангелов показа на представители от Европейския център за транспортни политики системите за безопасност в тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“. В края на януари за съоръжението бе подписан Акт 15 за завършване на строителните работи. „Железница“ е най-дългият..

публикувано на 09.02.23 в 15:20

Ремонт на улица в Разлог

Община Разлог започна ремонт на улица “Александър Стамболийски”. Първоначално се ремонтират най-натоварените участъци в града. “Започнахме поетапни ремонтни дейности на един от най-натоварените участъци в града, с цел да осигурим безопасна среда за всички пешеходци и водачи на автомобили. В района има много търговски обекти, чиито посетители..

публикувано на 09.02.23 в 13:37

Видео показва жестокостите във ферма за норки в България

Поредна кампания срещу жестокостта към животните, отглеждани във фермите за норки, организира Сдружението „Невидими животни“. Преди дни бе разпространено видео с невиждано досега автентично съдържание, разказващо за жестокостите, които се случват с животните в единствената действаща ферма за норки в България, край Стара Загора.  Идеята е да се..

публикувано на 09.02.23 в 13:02

Инж. Сашко Попов: Бавно правосъдие прави нарушителите в горите безнаказани

"По време на редовно дежурство наш екип спира за проверка товарно превозно средство, което е транспортирало дървесина. До превозното средство спира микробус, от което слизат няколко лица и без да са предизвикани по никакъв начин, нападат екипа, започват да ги заплашват първоначално със саморазправа, псувни, след което нанасят удари по единия от..

публикувано на 09.02.23 в 12:51

Спектакълът„Съмнение“ на сцената на Народния театър „Иван Вазов“

„Как постъпвате, когато не сте сигурни?“ – на този въпрос ще ни отговори Драматичният театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград със спектакъла „Съмнение“ на режисьора Стайко Мурджев. Премиерата на спектакъла е през юни на изминалата година, а заглавието се отличава и с това, че за първи път на българска сцена се поставя текста на американския..

публикувано на 09.02.23 в 12:39

Община Радомир поема дългосрочен дълг

Община Радомир ще поеме дългосрочен общински дълг, с който да бъде дофинансирано изграждането на многофункционална спортна зала, e решено на сесия на местния Общински съвет. Тя ще се намира на градския стадион "Христо Радованов" и в нея ще се провеждат тренировки и състезания всички спортни клубове на територията на общината. Сега там..

публикувано на 09.02.23 в 09:32