🎂 6 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Благоевград: Сърце и слово срещу наркотиците

Свободата на словото и редакционната независимост на медийната среда са основна предпоставка за напредъка на всяка демократична общност. Това заяви в Благоевград посланикът на Ирландия у нас, Н.Пр. Мартина Фийни.

Дипломатът бе част от официалните гости на финалната церемония на конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“, в памет на ирландската журналистка Вероника Герин.

Организатори на събитието са Община Благоевград и местният Общински съвет по наркотични вещества.

Петнайсетото издание на добилия популярност конкурс за пореден път отличи журналисти и общественици в няколко категории – електронни медии, печатни издания и за особен принос в превенцията срещу наркоманиите.

Свободата на журналиста да защитава една кауза носи и голяма отговорност, подчерта Магдалена Рахова, председател на ОбСНВ – Благоевград.

Кметът на общината, Илко Стоянов, също наблегна върху необходимостта обществото ни да се информира от качествен медиен пазар. Провокациите в интернет пространството са големи, и това изисква и възпитание на аудиторията да селектира вярната информация.

Благоевградската журналистка от в. „24 часа“, Антоанета Максръчка е сред наградените участници в конкурса, както и колеги от БНТ, БТВ и БТА.

БНР – Радио Благоевград също получи заслужено призанание, заради адекватното отразяване на проблемите, свързани с трафика на наркотици.


         

                   
Вижте още
Българска агенция по безопасност на храните

Стотици бутилки и кутии с фалшив зехтин са конфискувани в Благоевградско

Стотици бутилки и метални кутии с фалшив зехтин са спрени от продажба в редица търговски обекти, след съвместна проверка на полицията и областната дирекция на Българската агенция за безопасност на храните в Благоевград. Най-вероятно количествата са били внeсени от Солун, където преди  седмица беше разкрит склад, в който българско олио е било..

публикувано на 05.12.23 в 19:23

Ново ускорение на кредитирането от банковата система

БНБ публикува данните за кредитирането през октомври, които отчитат ново ускорение на кредитирането от банковата система. Банковото кредитиране расте с 11,5% на годишна основа през октомври, спрямо 11,3% през септември и 10,8% през август. Данните показват още, че има сериозен растеж на лизинга с над 15% и небанковите кредити с 22,4%. Рисковете от..

публикувано на 05.12.23 в 16:42

Община Радомир обяви конкурс за външна коледна украса

За поредна година община Радомир обяви конкурс за външна коледна украса.  Местната управа прикани гражданите да украсят междублоковите пространства, градини, дворове и външните фасади на домовете си или офисите, в които работят.  Нека отбележим празниците в сплотеност, и се потопим в една магична празнична атмосфера, призовават организаторите. Снимки..

публикувано на 05.12.23 в 14:35

Доброволно формирование „Банскалии“ с демонстрация на уменията си

По повод Международния ден на доброволеца, Доброволно формирование „Банскалии“ направи в с. Гостун показаха уменията си да действат в случай на пожар. На демонстрацията присъстваха общинското ръководство – кметът Стойчо Баненски, заместниците му Сашка Въчкова, Георги Доневичин и Магдалена Юсева, секретарят Иван Докторов и гл. инспектор от..

публикувано на 05.12.23 в 14:31

Коледен базар в СУ „Арсени Костенцев” в Благоевград

За 18-та година в изложбената зала на 8-мо Средно училище „Арсени Костенцев” в Благоевград бе открит коледен базар под надслов „Благословена да е ръката, която дарява!”. Сувенири и красиви предмети изработени от учениците, под ръководството на техните учители са подредени в изложбената зала на училището. И тази година част от събраните средства..

публикувано на 05.12.23 в 13:51

Над 70% от българите имат затруднения да покриват ежедневните си разходи

За близо 65% от домакинствата в България доходите са останали без промяна през третото тримесечие на 2023 г., като в същото време около 70% от хората изпитват затруднения да покриват ежедневните си разходи, показват резултати от проучване на Националния статистически институт. За 64,5% от българските домакинства доходите са останали без промяна през..

публикувано на 05.12.23 в 11:52

Благоевград грейва празнично на Никулден

Светлините на коледната украса в Благоевград ще бъдат запалени на 6 декември, на празника на Св. Николай Мирликийски Чудотворец. „Празничната програма ще бъде изцяло с участието на децата на Благоевград“, съобщи директорът на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Благоевград Силвия Домозетска. Много празнични концерти изпълват..

публикувано на 05.12.23 в 11:35