Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици "полазиха" на Игнажден кмета на Гоце Делчев

Ученици от Второ ОУ "Гоце Делчев" и ПМГ " Яне Сандански" в Гоце Делчев "полазиха" по стар български обичай на днешния празник Игнажден кмета на общината Владимир Москов и екипа му от общинска администрация. 

Прекрасните полазници отправиха на Игнажден най-добри пожелания за здраве, щастие, късмет и берекет.  

Игнажден в Гоце Делчев е наричан още и  "полАзи",  ден следвайки народното поверие, че какъвто човек, или случка те срещне днес, така ще е цялата следваща година.

Кметът Владимир поздрави своите гости и отправи пожелания за здраве и успехи в училище.

По публикацията работи: Лина Пъргова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Обсъждат предложение за прекратяване ликвидацията на „Перник инвест”

Предложение за прекратяване ликвидацията на общинската фирма „Перник инвест” ще обсъждат на сесия в петък съветниците в Перник. През 2016 година с решение на ОбС бяха предприети действия по прекратяване дейността на общинската фирма заради лоши финансови резултати през последните години. Дружеството бе обявено в ликвидация като оттогава досега срокът й..

публикувано на 27.06.24 в 11:29

Борисов: Никой не може да състави кабинет в момента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че липсата на стабилно управление  отдалечава страната от еврозоната: "Ама каква Еврозона бе, господа? Ние бяхме там с ГЕРБ, в чакалнята, в банковия съюз. Ако сега, днеска, имахме стабилно правителство, доминирано от нас, политическо е решението за еврозоната и щяхме да го вземем, но ние в момента не можем да..

публикувано на 27.06.24 в 10:56

Спор между партиите в НС и заради въвеждането на еврото

Темата за въвеждането на еврото у нас предизвика скандал между парламентарните групи на "Възраждане", ДПС и ПП- ДБ, пише БНР.  Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отново настоя за референдум:  "Нека дадем възможност гражданите да посочат дали България трябва да бърза на всяка цена да унищожи една от най-стабилните валути между другото в..

публикувано на 27.06.24 в 10:28

Паркът за мечки в Белица отваря врати с променен маршрут и условия за достъп

Паркът за мечки в Белица ще отвори врати за посетители на 1 юли, но с променен маршрут и условия за достъп.  С кола посетителите ще могат да стигнат до увеселителния парк, който се намира в близост до защитеното убежище за мечки. Оттам ще могат да продължат само и единствено пеша до парка през обходна горска пътека за около 30-40 минути...

публикувано на 27.06.24 в 09:57

Демонстрация на програмиране и управляване на роботи в Разлог

MindHub Разлог, с любезното съдействието на Община Разлог, организират за първи път открита демонстрация, за да покажат вълнуващия свят на програмирането за деца чрез интерактивни дейности и занимания. В Парка при езерото в Разлог на 30 юни (неделя) от 9.30 до 13.30 часа, децата могат да се запознаят с роботи и да открият нови хоризонти за..

публикувано на 27.06.24 в 09:45

Градушка с големина на орех нанесе щети в община Гърмен

Градушка с големина на орех,  паднала късно снощи, нанесе щети по пътища и земеделска продукция в община Гърмен.  Най-засегнати са селата Рибново, Гърмен и Дебрен.  Унищожена е земеделска продукция, а в цялата община има свлачища и затворени пътища.  Поражения има и по сградата на общинската администрация. Градушката е нанесла щети по покрива на..

публикувано на 27.06.24 в 09:31

Тръгват електробусите за Картала

От петък (28 юни) започва изпълнението на автобусното разписание по новоразкритата междуселищна линия – Благоевград – ски зона „Картала“. Тя ще се изпълнява в два периода през годината, а именно от 15 май до 15 септември и от 15 декември до 30 март. През летния период автобусите ще тръгват по разписание, както следва: -петък - тръгване от..

публикувано на 27.06.24 в 09:19