Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчета са коледните бебета на Дупница

Момчета са се родили на Коледа в двете болници в Дупница. 

Емилиян се е родил навръх Рождество Христово, на обяд, в Общинската болница. Родителите му са от Дупница. Начело на екипа са били д-р Кръстев и д-р Зантина. Празничното бебе на частната болница е Христо, роден на Бъдни вечер в 17ч., с помощта на екип, начело с д-р Павлова. Родителите на бебето са от Сандански.

Според народното поверие, ако първото бебе, родено на Коледа, е момче, годината ще бъде добра, богата и късметлийска.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Заради ремонт: Спират водата на улици в Благоевград

Във връзка с ремонт на уличен водопровод, водоподаването ще бъде преустановено на няколко улици в Благоевград  на 10.08.2024 г. (събота) и 11.08.2024г. (неделя) от 08.00 часа до 19.00 часа. Водата ще бъде спряна в  участъците от кръстовището с улица ”Тодор Александров” до кръстовището с улица ”Братя Миладинови”; както и от кръстовището с улица..

публикувано на 08.08.24 в 11:49

Поредно отличие за СК „Ипон“, Мартин Стоилов с бронз от световно първенство

Успех за България и Благоевград на Световното първенство по ММА. Мартин Стоилов от СК "Ипон" - Благоевград спечели бронзов медал от Световното първенство по ММА за кадети до 16 години в Абу Даби,  което се провежда в Обединените арабски емирства. Данаил Милчев е другият състезател, който предстои да вземе участие в Световното..

публикувано на 08.08.24 в 11:35

Специалисти изследват безплатно за хепатит в Благоевград

В рамките на Лятната антиспин кампания РЗИ Благоевград провежда безплатни тестове за хепатит. Днес, 8-ми август до 12.00 часа тестове ще се извършват на плаж в хотел в Благоевград, а на 9-и август на плаж в Добринище. До 09.08.2024 г. по време на кампанията ще се извършват изследвания и за хепатит в община Гърмен и община..

публикувано на 08.08.24 в 11:20

Затварят за ремонт две улици и кръстовище в Благоевград

Ул. „Св. Иван Рилски“ става двупосочна за движение на МПС. Промените се налагат заради ремонтни дейности по ул. „Иларион Макариополски“. Затваря се и кръстовището, образувано с ул. „Аргир Манасиев“. Паралелно с това започват и изкопни дейности по изпълнение на пътната част на ул. „Елин Пелин“. Във връзка с това от община Благоевград апелират..

публикувано на 08.08.24 в 10:58

Самораново на пореден протест, съветниците в Дупница решават дали да бъде обявено частично бедствено положение

За пореден път жителите на дупнишкото село Самораново излязоха на протест пред сградата на общинската администрация в Дупница. Две са основните искания – ремонт на водохващането „Ядъка“  и на водопроводната мрежа в селото. Местните жители от години страдат от недостиг на вода за питейни и битови нужди. Те са категорични, че ако не бъдат чути от..

публикувано на 08.08.24 в 10:58

Бюджетната комисия разглежда законопроект, защитаващ длъжниците от произвола на колекторските фирми

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси ще разгледат следобед нов законопроект, който ще пази длъжниците на кредити от произвола и агресията на дружествата за събиране на задълженията. Проектът е на Министерския съвет и предвижда лицензионен режим за колекторските фирми. Текстовете на законопроекта въвеждат мерки за етично поведение и комуникация..

публикувано на 08.08.24 в 09:54

Депутатите разглеждат промени в Закона за предучилищното и училищното образование

Депутатите ще разгледат днес предложение за промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от БСП. Социалистите предлагат учебникът и учебният комплект за всеки предмет да е един. В днешния пленарен ден ще се обсъждат и промени в Закона за личната помощ, внесени от партия "Възраждане". Промените целят да въведат предоставяне на..

публикувано на 08.08.24 в 09:43