Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С признателност към д-р Божидар Велев!

Инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог, връчи Грамота за цялостен принос в развитието на “МБАЛ-Разлог”ЕООД и за заслуги в медицината на д-р Божидар Велев, от името на ръководството на община Разлог.

“С признателност към доктор Велев за всичките години, които е дал за развитието на “МБАЛ-Разлог”, от свое име и от името на Община Разлог изказвам огромна благодарност и пожелания за здраве, за да споделя още дълги години своя житейски опит. Община Разлог винаги ще бъде отворена да посрещне на неговите насоки за развитието на болницата”, сподели инж. Гърменов.

“Ще запомня всички тези години работа в “МБАЛ - Разлог” със смесени чувства - с хубави и с лоши. В началото изпитвахме финансови затруднения, които с течение на времето отшумяха. През последните години, с подкрепата на община Разлог, успяхме да ремонтираме отделения, част от външната фасада на болницата, реализирахме съвместно редица проекти за развитие на общински райони. Пожелавам на своите колеги да не спират да работят все така отдадено, за да може да се върви напред!”, коментира дългогодишният управител на “МБАЛ- Разлог” д-р Велев.

Д-р Божидар Велев завършва медицина през 1975 година. През март 1976 постъпва на работа в МБАЛ-Разлог, тогаващна Общински обединена болница - Разлог. Практиката му е прекъсната за година и половина от служба в казармата, след което д-р Велев отново започва да оказва долекарска помощ. От 1986 до 10 ноември 1997 година е началник на “Вътрешно отделение”, а след реформите и преобразуването на болницата в МБАЛ, с едноличен собственик Община Разлог, 25 години д-р Велев е управител на лечебното заведение. След изтичане на последния му мандат на 18 ноември 2022 година, Общинският съвет в Разлог взе решение неговото място да заеме д-р Радка Божикова.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължава да тлее пожарът на границата с Гърция

Пожарът на границата с Гърция продължава да тлее, както на гръцка територия, така и на наша. На територията на южната ни съседка целия периметър на пожара гори, а на наша територия огънят достигна биорезервата „Али ботуш“, където има много мъртва дървесина, паднали и изкоренени дънери, които са потенциални пожарни огнища.  Пожарът не е загасен, а е..

публикувано на 28.07.24 в 09:24

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, открито е тялото на трета жертва

За съжаление вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов: "Най-хубавото е това, което вчера колегите от Специализирания отряд за борба с тероризма,..

публикувано на 28.07.24 в 08:48

Слънчева неделя

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър предимно от изток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36° градуса. В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части – от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°,..

публикувано на 28.07.24 в 08:36

МОСВ:Няма превишение на нормите за качеството на въздуха в Елин Пелин

На всеки кръгъл час в МОСВ се получават данни за качеството на атмосферния въздух в района на село Гара Елин Пелин след възникналия пожар в склада за фойерверки. Независимо че в първите часове след възникването на пожара бяха отчетени повишени стойности на фини прахови частици (ФПЧ 10), вече има достатъчно данни да бъде генерирана средноденонощната..

публикувано на 27.07.24 в 15:38

Два хеликоптера и военнослужещи помагат за потушаване на пожара в района на българо-гръцката граница

Военнослужещи от ВВС с два хеликоптера участват днес, 27 юли, в борбата с пожара в района на Голешово, община Сандански. Машините – Ми-17 и Кугар излетяха минути след 9.00 ч. тази сутрин, за да се включат в помощ на огнеборците, съобщават от Министерство на отбраната.Група от 22 военнослужещи с 5 единици техника от Трети механизиран батальон на Трето..

публикувано на 27.07.24 в 15:13

Село Долно Драглище отбелязва „Празника на моето село“

Празникът е посветен на годишнината от Илинденско – Преображенско - Кръстовденското въстание от 1903 година - венецът на българското националноосвободително движение. Тази година се навършват 121 години от най-голямото въстание по брой въстаници и територии, които обхваща. В тази борба взимат участие и дават живота си за село Долно Драглище 29..

публикувано на 27.07.24 в 12:33

Границата с Гърция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове

Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала..

публикувано на 27.07.24 в 12:00