Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново игрище за мини футбол в Разлог

Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и зам.- кметовете Иван Гюров и Гергана Колчева- Фарфарова днес прерязаха лентата на новоизграденото игрище за мини футбол, в новия парк за спорт и развлечения в квартал “Вароша”.

“Избрахме да изградим игрище за мини футбол, с прилежаща паркова част към него, в район, в който до момент липсваха изцяло спортни и детски съоръжения. В пространството около терена са обособени места също за детски игри и забавления, кафе- аперитив и паркоместа, за удобство на всички посетители. След завършване цялостната визия на този парк, Община Разлог насочва усилията си и върху създаване на парк за забавления, спорт и отдих с площ от поне 30 000 кв.м. Плановете на ръководството са мястото за забавления, спорт и отдих, да бъде проектирано и отчасти да започне своето функциониране до края на годината. Това да бъде едно място, с което жителите на общината да се гордеят, а Разлог да стане още по-предпочитано място за посещение от туристи!” , коментира Иван Гюров.

След водосвета, отслужен от отец Димитър, на новия терен стъпиха ръководството на община Разлог, футболисти, общински съветници и гости.

Новооткритото място за спорт и развлечения е с предназначение за свободно ползване от всички жители и гости на град Разлог. Достъпът до терена за мини футбол е неограничен през цялата седмица, като като през тъмната част на денонощието ще бъде и осветен.

Изграденият парк, който се намира на един от изходите на Разлог, посока Бачево, е с обособени зелени площи, алеи, детски съоръжения, кът за отдих както и паркоместа - за удобство на всички посетители и любители на футбола.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мария Павлова би приела да остане служебен правосъден министър и в следващия кабинет

Служебният министър на правосъдието от правителството на Димитър Главчев, Мария Павлова, обяви при посещението си в Благоевград, че би останала на поста си, ако бъде поканен а и от новия служебен премиер. До няколко дни предстоят разговори с Горица Грънчарова – Кожарева, каза още министър Павлова. Тя присъства на откриването на новия офис..

публикувано на 12.08.24 в 13:24

Започна принудително премахване на сграда в Благоевград

Община Благоевград започна принудително премахване на незаконно построените сграда и открита тераса на бившето кафе „Акациите“ до моста на кооперативния пазар. Бившето кафене с тераса над коритото на р. Бистрица е построено преди повече от 30 години върху общински имот. Общината предприе премахване на обекта след отказа на собственика му в..

публикувано на 12.08.24 в 11:32

Максимумът на метеорния поток Персеиди за тази година е днес

Максимумът на метеорния поток Персеиди за тази година е днес. Той настъпва за България между 16 и 19 ч. Наблюдения на Персеидите можеха да се правят през изминалата нощ и също през предстоящата нощ. Традиционната препоръка на учените е визуалните и фотографски наблюдения на персеидите да се извършват от места, достатъчно отдалечени от светлините на..

публикувано на 12.08.24 в 11:19

Музеите в Кюстендил с безплатен вход за младежи

Музейните експозиции в Кюстендил ще са с безплатен вход за младежи до 29 години за днешния Международния ден на младежта, съобщиха от музея. Младежи безплатно ще приемат на 12 август археологическата зала "Асклепий", зала "Стримон" и временната изложба "В света на митологията и демонологията", както и музейният комплекс "Свети Георги". На 13 август..

публикувано на 12.08.24 в 09:36

Стартира тридневният форум под мото "Ела си в Благоевград"

"Ела си в Благоевград" е мотото на тридневен форум, организиран от  екипа на кмета Методи Байкушев. Предвидени са срещи с успели в бизнеса местни жители, които ще представят своя модел на работа, както и възможностите да привлекат кадри към своите компании. По време на форума кметът ще представи стратегията за развитие на Благоевград за..

публикувано на 12.08.24 в 09:33

Отбелязваме Международния ден на младежта

Днес е Международният ден на младежта, отбелязан за първи път на 12 август 2000 година. В България се чества от 2007 година. Чрез различни обществени и художествени прояви денят насочва вниманието към проблемите на младите хора, както и към тяхното участие в световните инициативи за опазване на околната среда, развитието на лидерските им умения и..

публикувано на 12.08.24 в 09:11

Синоптиците предупреждават: Опасни горещини в цялата страна днес

"Жълт" код за високи температури в цялата страна е обявен за днес от Националния институт по метеорология и хидрология. Метеоролозите призовават да бъдем внимателни, защото са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца заради горещините. Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от..

публикувано на 12.08.24 в 09:09