Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В ефира на Радио Благоевград стартира предаване на младежи от Брезник

През месец март в ефира на Радио Благоевград ще стартира авторско предаване на младежите от Регионалния младежки център в Брезник. То ще се излъчва в съботните дни от 10 до 12 ч., като част от предаването „Тийн зона“, съобщиха от Младежкия център.

На 14 и 15 януари младите хора присъстваха на обучение по създаване на аудио съдържание. В рамките на двата дни те се учиха как да правят интервюта, как да обработват звук и да тренират гласа си. Поставени им бяха и няколко практически задачи от обучителя и техен бъдещ ментор Давид Калпачки – водещ на предаването "Събития и личности" по Радио Благоевград. 

Младежите вече имат цялостна концепция за предаването си, подготвени са интересни за техните връстници теми и събеседници. Предстои начинаещите журналисти да посетят радиото на място, за да се запознаят с различните инструменти за обработка на аудио материалите, да усетят работната атмосфера и да се запознаят с екипа. 

Инициативата се осъществява със съдействието на солидарния фонд на Гражданско обединение „Равни.БГ“.


По публикацията работи: Елена Тамакярска
Вижте още

Валентин Дишев в търсене за човешкото в нов двутомник

Поетът, журналист и преподавател Валентин Дишев поведе колеги, приятели и съмишленици на пътуване при представяне на новата си книга. Тъжен е, че познават творчеството му в Аржентина, Колумбия, Пакистан, Алжир…, но не и в Благоевград. „Но тази вечер е различна, защото успяхте да ме стоплите с присъствието си и да се почувствам нужен“, увери..

публикувано на 23.12.22 в 08:45

Радио Шумен с поздрав към екипа на Радио Благоевград

Ръководството на Радио Шумен изпрати поздравителен адрес до Радио Благоевград по повод 49-годишнината на медията. Пожеланията са за много здраве, творчески хъс,