Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на туризма на Израел посети Банско

Министърът на туризма на Израел Хаим Кац подписа с министъра на туризма на България Илин Димитров споразумение между правителствата на двете страни за сътрудничество в областта на туризма. Това се случи на работно посещение в Баснско, съобщиха от пресцентъра на Община Банско. На срещата, организирана от Министерство на туризма, израелските гости се срещнаха с кмета Иван Кадев, зам.-кмета Сашка Въчкова и председателя на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин.

България е сред предпочитаните дестинации за туризъм в Израел, на израелския туристически пазар Банско е разпознаваема и предпочитана дестинация за зимен туризъм, но все повече и като летен курорт, беше отбелязано на срещата.

Това се потвърждава и от данните в община Банско, които показват, че почти една четвърт от общия брой на туристите, посетили града миналата година, са избрали да бъдат тук през лятото. Добрите условия за отдих и спорт за туристи от различни възрасти – младежи, възрастни и семейства с деца, както и предлагането на кашерна храна в хотелите и няколко заведения, привличат интереса на гражданите на Израел. Особено важен за тях е авторитетът на Банско като спокойна, сигурна и безопасна дестинация.

Домакините показаха на високия гост от Израел и придружаващите го зимната инфраструктура в ски зоната и няколко от предпочитаните от израелските туристи хотели в Банско. В разговорите си с министър Кац, кметът изказа благодарност към посолството на Държавата Израел в София за активното сътрудничество с Община Банско и изрази увереност, че то ще се разширява в бъдеще.

Освен своите великолепни впечатления от видяното, Хаим Кац чу суперлативи за Банско и от израелски туристи, които срещна на Бъндеришка поляна.

В разговорите във формална и неформална обстановка по време на посещението си, министърът изрази готовност да помогне за разширяване на рекламата на Банско в неговата страна.

В средата на месец февруари, Община Банско и представители на туристическия бизнес в Банско ще участват на международното изложение IMTM в Тел Авив.


По публикацията работи: София Златанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фирмата, която е съхранявала опасните отпадъци в Перник е притежавала разрешение за дейности с отпадъци

Фирмата, която е съхранявала опасните отпадъци в Перник е притежавала разрешение за дейности с отпадъци, включително и съхраняване на такива, съдържащи живак, съобщиха за БНР от РИОСВ- София.  Разрешението е издадено през 2013 година от директора на РИОСВ – Перник, а през 2022 година то е отнето с решение на директора на РИОСВ – София, което е..

публикувано на 30.05.24 в 18:34

Ученик нападна учител в Благоевград

Полицията в Благоевград работи по сигнал за ударен учител в областта на корема от ученик.  Инцидентът е станал в благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев“, а сигналът е подаден около 14:20 часа. Директорът на професионалната гимназия Антон Драгоев разказа, че е възникнал спор между учителя по физическо възпитание и ученика, който е в 8..

публикувано на 30.05.24 в 17:42

Съветниците решават за новия дълг и продажба на целия терен на автогарата в Благоевград

Поемане на дългосрочен дълг от Община Благоевград е сред основните точки на утрешното заседание на Общинския съвет. 41 са докладните, които трябва да разгледат местните парламентаристи. Това стана ясно на днешния брифинг при председателя на Общинския съвет Радослав Тасков. За Тасков този дълг дава дългосрочна стабилност и предвидимост, защото по..

публикувано на 30.05.24 в 16:59

Досегашният председател на Общинския съвет в Кюстендил остава на поста си

Досегашният председател на Общинския съвет в Кюстендил, Димитър Велинов, беше преизбран за нов шестмесечен мандат. Той беше единствената кандидатура издигната на днешното заседание на ОбС в града. В гласуването днес, съгласно действащия правилник за дейността на Общинския съвет, участваха 31 съветници. Велинов беше избран за втори шестмесечен мандат..

публикувано на 30.05.24 в 16:49

Реконструкция на уличен водопровод в село Крупник

От 31.05. до 01.07 ще бъде извършена реконструкция на уличен водопровод в с. Крупник, община Симитли. В рамките на този период, от 08:30 ч. до 17:30 часа, водоподаването ще бъде нарушено. От ВиК Благоевград апелират жителите на селото да се запасят с необходимото им количество вода за питейно-битови нужди.

публикувано на 30.05.24 в 15:41

Масови смени на членове на секционни комисии в Благоевград

Масови смени в състава на секционните комисии  са поискали партиите от Районната избирателна комисия  Благоевград. Само вчера са подменени имената на 240 членове на СИК и то само от една партия.  Промени има и в избирателните списъци за двата вота на 9 юни, публикувани на сайтовете на общините. Обученията на ангажираните с изборния процес стартираха..

публикувано на 30.05.24 в 14:52

Преди изборите: СЕМ публикува надеждни източници на информация

Преди предстоящите избори Съветът за електронни медии взе решение да публикува надеждни източници на информация, където се опровергават фалшиви новини. Решението беше взето по предложение на членовете на СЕМ Пролет Велкова и Симона Велева. Пролет Велкова се аргументира, че колкото повече изборите наближават, толкова повече дезинформация се..

публикувано на 30.05.24 в 13:47