Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Счупиха стъклото на Македонския клуб в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Стъклото нa Македонския клуб в Благоевград е било счупено снощи. Сигналът за вандалската проява е подаден в 21:40 часа в местното РПУ. Македонският клуб беше открит преди няколко месеца на ул. "Димитър Димов" в града, без провокации. Засега няма подробна информация от полицията за случая.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Здравната комисия с извънредно заседание заради ситуацията с коклюша

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния министър, главния държавен здравен инспектор, директорите на агенция Медицински надзор и на..

публикувано на 23.04.24 в 09:14

Тръгва системата за подаване на е-заявления за гласуване в чужбина

Днес от 12 ч. на интернет страницата на Централната избирателна комисия започва да работи системата, през която може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната. Срокът за подаване изтича в 24 часа българско време на 14 май. Сънародниците ни зад граница, подали заявления, ще бъдат вписани в избирателните списъци на секциите, които ще..

публикувано на 23.04.24 в 09:11

Обилни валежи във вторник

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е временно силен.  Максималните температури ще са между 12° и 17°.

публикувано на 23.04.24 в 07:15

Обществено обсъждане за нов заем се проведе в Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев насрочи публично обсъждане за необходимостта от поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 14 милиона лева. Дебатите се проведоха в зала „22 септември“, която се изпълни с общински съветници, служители на общинска администрация, общественици и граждани. Гражданите искат да се направи  допитване или..

публикувано на 22.04.24 в 22:55

Почистиха пътека до водопада Честненско усое

Служители на Държавно горско стопанство - Якоруда и на Община Якоруда обединиха усилия и почистиха пътеката до водопада Честненско усое и възстановиха беседката в района, който води към Трещеник. Акцията беше проведена на 20 април и привлече десетки доброволци, които с много ентусиазъм се включиха в инициативата на горските и чиновниците.  Всички те..

публикувано на 22.04.24 в 16:43

Осъдиха мъж, причинил смъртта на трима след катастрофа

Пет години лишаване от свобода постанови съдът в Кюстендил за обвиняем за причиняване на смъртта на трима души след пътно произшествие, съобщиха от съда в Кюстендил. Съдът приспада времето, през което по отношение на обвиняемия  е била взета мярка за неотклонение "домашен арест", считано от 2 февруари 2023 г. до привеждане на присъдата в изпълнение...

публикувано на 22.04.24 в 15:12

Наградиха победителите от конкурса "Пролет върху листа"

Победителите от 17-я национален конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа" бяха наградени днес в Кюстендил. Церемонията по награждаването и откриването на изложбата се проведоха във фоайето на театъра в града. Конкурсът вдъхновява творци и почитатели от цялата страна и ги среща в града на пролетта – Кюстендил, казаха организаторите от общинския..

публикувано на 22.04.24 в 15:09