Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Счупиха стъклото на Македонския клуб в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Стъклото нa Македонския клуб в Благоевград е било счупено снощи. Сигналът за вандалската проява е подаден в 21:40 часа в местното РПУ. Македонският клуб беше открит преди няколко месеца на ул. "Димитър Димов" в града, без провокации. Засега няма подробна информация от полицията за случая.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев
Вижте още

ЮЗДП получи отличие

Югозападното държавно предприятие – град Благоевград (ЮЗДП) получи отличие за участието си в кампанията "Да изчистим България заедно" за почистване и възстановяване на опожарена гора в района на Рилския манастир. Гората пострада по време на опустошителния пожар през август 2021 г. На 17 септември 2022 г. по призива на организаторите на..

публикувано на 09.06.23 в 16:57

Държавеният архив в Перник раздаде отличия

Съпругата на покойния пернишки художник Александър Неговански е дарител на 2022 година на Държавния архив в Перник. Грамотата й бе връчена по повод Международния ден на архивите, който се отбелязва днес. По традиция бяха връчени грамоти и на отличените в категориите „Читател” и „Приятел/партньор на архивите”. Отличената в категория „Дарител на 2022 г.”..

публикувано на 09.06.23 в 15:48

Засилена полицейска охрана на черешовите масиви в Кюстендилско

Над 170 служители на МВР ще се включат в традиционна операция по охрана на черешовите масиви в Кюстендилско. В полицейската операция както обикновено ще участват и служители на дирекциите "Жандармерия“ и "Гранична полиция“. Охраната на черешовите масиви в Кюстендилско ще започне от 12 юни, съобщи началникът на "Охранителна полиция“ в ОДМВР – Кюстендил,..

публикувано на 09.06.23 в 14:54

„Царицата на чардаша“ в Банско и Копривщица

След изключителния успех на двете премиерни представления на „Царицата на чардаша“,  Камерна опера Благоевград ще гостува с оперетата по музика на Имре Калман в Банско и Копривщица. Това сподели за слушателите на Радио Благоевград директорът на операта Лина Ангелова, която не скри радостта си от възторжената публика в препълнения салон и..

публикувано на 09.06.23 в 13:44

Джаз вечерите на 9 и 10 юни ще се проведат в зала „П. Яворов“

Джаз вечерите на  9 и 10 юни ще се проведат в зала „П. Яворов“ в Благоевград. Те бяха предвидени да се проведат в Градската градина, но преместването се налага  поради неустойчивото време и прогнозите за дъжд.  Концертите са посветени на 30-годишнината от основаването на Биг Бенд - Благоевград. Днес,  9 юни ще чуем Антони Дончев и проекта „На..

публикувано на 09.06.23 в 12:58

Приеха на първо четене закона за удължаване на удължения вече държавен бюджет

Eдинодушно, с 201 гласа "за", депутатите приеха на първо четене Закон за удължаване на вече удължения държавен бюджет.  По този начин ще се гарантира увеличение на пенсиите от юли, както и останалите социални плащания към общините.  Удължителният закон, който беше подготвен от служебното правителство, предвижда и отпадане на забраната за..

публикувано на 09.06.23 в 11:18

Нова спортна площадка в Седмо училище в Благоевград

Кметът Илко Стоянов и директорът на Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ Лилия Стоянова прерязаха лентата на основно ремонтирана спортна площадка в двора на учебното заведение. Водосвет отслужи отец Андон Шавулев. Дворът на учебното заведение бе изпълнен с ученици, учители и родители, които бяха поздравени от кмета. „Благодаря на ръководството на..

публикувано на 09.06.23 в 11:16