Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Община Радомир поема дългосрочен дълг

Община Радомир ще поеме дългосрочен общински дълг, с който да бъде дофинансирано изграждането на многофункционална спортна зала, e решено на сесия на местния Общински съвет.

Тя ще се намира на градския стадион "Христо Радованов" и в нея ще се провеждат тренировки и състезания всички спортни клубове на територията на общината. Сега там функционира спортна зала, която обаче е малка и недостатъчна за потребностите на града.

Спортното съоръжение ще разполага с волейболно, баскетболно игрище, фитнес център, модерни съблекални и др. В залата ще могат да се изнасят концерти и да се провеждат и по-мащабни събития, организирани в града.

С постановление на Министерски съвет от февруари 2021 година на община Радомир са отпуснати средства в размер на 1 568 000 лв. за реконструкция, разширение, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала.

След проведени процедури по подготовка на обществената поръчка е установено, че реализирането на проектното намерение ще струва 4 260 000 лв. без ДДС, съобщават от администрацията.

На последното заседание на местния Общински съвет съветниците са дали съгласие да бъде поет дългосрочен общински дълг до 3 млн. лв., с който обектът да бъде дофинансиран.

БНР подкасти:

Вижте още

„Пролетна импресия“ в Благоевград

Цветен концерт-изложба „Пролетна импресия“ сътвориха възпитаниците от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Пролетта дойде с музика, изобразително изкуство, слово и танц. За пореден път малки и големи създадоха пролетно настроение с изпълненията си в класическия пролетен концерт, който се утвърди като традиция..

публикувано на 21.03.23 в 19:46

Горски служители от Благоевград и Симитли преминаха професионално обучение

Лектори при обучението, което беше в рамките на четири учебни часа, бяха експерти от Регионалната дирекция по горите в Благоевград и Югозападното държавно предприятие, съобщиха от пресцентъра на ЮЗДП. Застъпени бяха основни проблеми, свързани с новото изменение и допълнение на Закона за горите като се акцентира на пропуските при съставяне на..

публикувано на 21.03.23 в 18:42

13 задържани при полицейска операция в Благоевградска област

13 лица са задържани по време на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и опазване на обществения ред в Благоевградска област. Проверени са 1018 лица и 805 моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. Проверени са също: 10 пункта за черни и цветни метали, 15..

публикувано на 21.03.23 в 16:52

2023-та: За „Бай Ганьо“ и Щастливеца

160 известни български общественици ще обрисуват с по 160 думи своето усещане за Алеко Константинов. Инициативата е на Българската телеграфна агенция /БТА/, и е посветена на 160-годишнината от рождението на Щастливеца. Благоевград също се включва в кампанията, а днес преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ и от Нов български университет се срещнаха с..

публикувано на 21.03.23 в 15:01

Среща с ръководството на РИК-Благоевград

Областният управител Стоян Христов проведе среща във връзка с предстоящите на 2-и април избори за Народно събрание. На срещата присъстваха зам.- областният управител Слави Христов, ръководството на РИК – Благоевград, представители на „Информационно обслужване“, РД ПБЗН и Охранителна полиция. Областният управител призова за ефективна..

публикувано на 21.03.23 в 14:02

Обновяват детските площадки в Благоевград

По разпореждане на кмета на Благоевград Илко Стоянов стартират ремонтни дейности на детски площадки както в града, така и в малките населени места на територията на общината. Целта е да се създадат подходящи условия за безопасна игра на децата. Експертна комисия извърши обстоен оглед на кътовете за игра, а служители на ОП „Благоевград строй ремонт“..

публикувано на 21.03.23 в 12:31

Мобилен пункт за опасни домакински отпадъци в Перник

И тази пролет перничани ще имат възможност да предадат опасни домакински отпадъци в мобилния събирателен пункт. Националната система за разделно събиране и третиране на опасни отпадъци от домакинствата функционира от 2014 година, а Перник е част от нея от 2021, като ежегодно на територията на града се провеждат две кампания - през пролетта и есента...

публикувано на 21.03.23 в 11:37