Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Спектакълът„Съмнение“ на сцената на Народния театър „Иван Вазов“

„Как постъпвате, когато не сте сигурни?“ – на този въпрос ще ни отговори Драматичният театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград със спектакъла „Съмнение“ на режисьора Стайко Мурджев. Премиерата на спектакъла е през юни на изминалата година, а заглавието се отличава и с това, че за първи път на българска сцена се поставя текста на американския драматург Джон Патрик Шанли. 

Историята в „Съмнение“ ни отвежда в Ню Йорк през 60-те години на миналия век в католическата църква и училище, наречено „Сейнт Никълъс“. Режисьор е Стайко Мурджев – едно от най-отличаваните имена в гилдията през последните години.

„Съмнение“ е спектакъл-събитие, доказващ за пореден път встрастеността на режисьора Стайко Мурджев към истината в изкуството и съвършенството в театъра, устремен към високото и сложното, красивото и ефимерното.

Спектакълът„Съмнение“ ще бъде представен на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ на 4 март 2023 (събота), от 19:00 часа.

     


По публикацията работи: Весела Сукалинска
Вижте още

„Пролетна импресия“ в Благоевград

Цветен концерт-изложба „Пролетна импресия“ сътвориха възпитаниците от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Пролетта дойде с музика, изобразително изкуство, слово и танц. За пореден път малки и големи създадоха пролетно настроение с изпълненията си в класическия пролетен концерт, който се утвърди като традиция..

публикувано на 21.03.23 в 19:46

Горски служители от Благоевград и Симитли преминаха професионално обучение

Лектори при обучението, което беше в рамките на четири учебни часа, бяха експерти от Регионалната дирекция по горите в Благоевград и Югозападното държавно предприятие, съобщиха от пресцентъра на ЮЗДП. Застъпени бяха основни проблеми, свързани с новото изменение и допълнение на Закона за горите като се акцентира на пропуските при съставяне на..

публикувано на 21.03.23 в 18:42

13 задържани при полицейска операция в Благоевградска област

13 лица са задържани по време на специализираната полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и опазване на обществения ред в Благоевградска област. Проверени са 1018 лица и 805 моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград. Проверени са също: 10 пункта за черни и цветни метали, 15..

публикувано на 21.03.23 в 16:52

2023-та: За „Бай Ганьо“ и Щастливеца

160 известни български общественици ще обрисуват с по 160 думи своето усещане за Алеко Константинов. Инициативата е на Българската телеграфна агенция /БТА/, и е посветена на 160-годишнината от рождението на Щастливеца. Благоевград също се включва в кампанията, а днес преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ и от Нов български университет се срещнаха с..

публикувано на 21.03.23 в 15:01

Среща с ръководството на РИК-Благоевград

Областният управител Стоян Христов проведе среща във връзка с предстоящите на 2-и април избори за Народно събрание. На срещата присъстваха зам.- областният управител Слави Христов, ръководството на РИК – Благоевград, представители на „Информационно обслужване“, РД ПБЗН и Охранителна полиция. Областният управител призова за ефективна..

публикувано на 21.03.23 в 14:02

Обновяват детските площадки в Благоевград

По разпореждане на кмета на Благоевград Илко Стоянов стартират ремонтни дейности на детски площадки както в града, така и в малките населени места на територията на общината. Целта е да се създадат подходящи условия за безопасна игра на децата. Експертна комисия извърши обстоен оглед на кътовете за игра, а служители на ОП „Благоевград строй ремонт“..

публикувано на 21.03.23 в 12:31

Мобилен пункт за опасни домакински отпадъци в Перник

И тази пролет перничани ще имат възможност да предадат опасни домакински отпадъци в мобилния събирателен пункт. Националната система за разделно събиране и третиране на опасни отпадъци от домакинствата функционира от 2014 година, а Перник е част от нея от 2021, като ежегодно на територията на града се провеждат две кампания - през пролетта и есента...

публикувано на 21.03.23 в 11:37