Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ремонт на улица в Разлог

Община Разлог започна ремонт на улица “Александър Стамболийски”. Първоначално се ремонтират най-натоварените участъци в града.

“Започнахме поетапни ремонтни дейности на един от най-натоварените участъци в града, с цел да осигурим безопасна среда за всички пешеходци и водачи на автомобили. В района има много търговски обекти, чиито посетители оставят своите превозни средства на пътното платно и се получават задръствания. На място ще бъдат обособени общо 24 паркоместа - 17 от едната страна тип рибена кост и 7 от другата - за успоредно паркиране, като по този начин ще освободим пътните ленти и в двете посоки ”, коментира Иван Гюров, зам.- кмет на община Разлог.

Предстои и подмяна на водопроводната мрежа в участък от града.

“След приключване на дейностите, насочени към подобряване организацията на движението при кръговото кръстовище, на същата улица община Разлог ще започне подмяна на водопроводната мрежа, в участъка между ул. „Подполковник Спиридонов“ и ул. “Шаркьой“. На тази отсечка, като част от инициативата за “Безопасна и здрава среда”, планираме също подмяна на плочките и дърветата на прилежащите към улицата тротоари, така че да осигурим достъпна и здрава среда за всички пешеходци, и майки с колички”, поясни кметът на Разлог инж. Венцислав Гърменов.

По публикацията работи: Весела Сукалинска
Вижте още

Зам.-министърът на вътрешните работи награди полицаи в Перник

Зам.-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев е връчил четири служебни пистолета и шест служебни електропреносими прибора на полицейски служители от ОД на МВР в Перник, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. За постигнати трайни резултати в служебната работа и за съществен принос за издигане авторитета на областната дирекция, нови..

публикувано на 28.03.23 в 18:05

МОН ще предложи промени в учебните програми

Министерството на образованието и науката ще предложи промени в учебните програми. Резултатите от техния анализ, който започна през миналата година, предстои да бъдат оповестени, а промените ще бъдат обнародвани за обществено обсъждане. Това съобщи министърът на образованието и науката Сашо Пенов по време на кръгла маса на тема  "Образованието – ключ..

публикувано на 28.03.23 в 16:44

Отличие за Тодор Кимов – младши полицейски инспектор в РУ-Петрич

Днес в ОДМВР-Благоевград за постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР, както и за съществен  принос за издигане на авторитета на областната дирекция с начина си на работа заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев връчи награда „Почетен знак на МВР“ - III степен на Тодор Кимов – младши полицейски инспектор в..

публикувано на 28.03.23 в 15:04

80 милиона лева за укрепване на свлачището на магистрала „Струма“

Започна укрепването на свлачището на магистрала „Струма“ преди тунел "Железница". Засегнатият от неблагоприятните геодинамични процеси участък се намира в края на трасето за движение след Благоевград. Вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков е одобрил проекта за свлачището, а днес дойде на проверка на..

публикувано на 28.03.23 в 14:33

Общински съветници от Кюстендил против решение на Министерския съвет

Декларация против решение на Министерския съвет ще инициира общинският съветник инж. Огнян Атанасов на следващото заседание на Общинския съвет в Кюстендил. С решението, което е публикувано в "Държавен вестник“  се дава зелена светлина за откриване на производство по предоставяне на разрешение за търсене и проучване на подземни богатства в площ..

публикувано на 28.03.23 в 14:08

Безплатни очни прегледи в Перник

Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник организира безплатни очни прегледи и консултации, съобщиха от лечебното заведение.  Те ще се проведат на 8 и 9 април от 9:00 до 15:00 часа. В рамките на обявените дати ще могат да бъдат прегледани общо 60 души.  Прегледите ще се извършват след предварително записване от д-р Надя..

публикувано на 28.03.23 в 13:05

Зрялото общество и хората с увреждания

Информационна среща с представители на социалните звена от Благоевградски регион проведоха днес експерти от Агенцията за социално подпомагане. В Благоевград бяха представени междинните резултати по проект „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания“. Около 4 млн. лв са средствата, заложени в Националната стратегия за дългосрочна..

публикувано на 28.03.23 в 12:59