Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Илко Стоянов с предложение до ОбС за промяна на парцеларен план


Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет да бъде извършена промяна на парцеларен план, за да може планираното допълнително съоръжение на Покровнишки мост да бъде изградено на земя, общинска собственост.

Точката ще бъде разгледана като извънредна на заседание на ОбС утре.

Предложението е изготвено незабавно след постъпило писмо от АПИ с искане за изработване ПУП за обект „Възстановяване на технико-експлоатационното състояние на моста над р. Струма при км. 1+945 на път III-1006 „Благоевград – Покровник – Падеш – Габрово – граница Северна Македония“.

Целта на временното съоръжение е то да бъде използвано за преминаване на МПС и пешеходци докато тече изграждането на нов мост от държавата, на мястото на компрометирания.

Освен това към него ще бъдат закрепени и всички съществуващи комуникационни съоръжения, в това число газопровод, водопровод, ел. провод и оптични кабели.


По публикацията работи: Спаска Зашева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разрастват се двата пожара в Рила планина

Все още не е овладян пожарът във Рила планина над дупнишкото село Бистрица. Пожарът се гаси активно от повече от 70 души – пожарникари, горски служители и доброволци, съобщи гл. комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По думите на Джартов пожарът не е овладян, защото е на труднодостъпен..

публикувано на 25.08.24 в 22:09

Овладян е пожарът в землищата на общините Сливница, Божурище и Брезник

Овладян е пожарът в землищата на общините Сливница, Божурище и Брезник, съобщиха от Държавно горско стопанство – Брезник.  На територията на община Брезник остава да дежурят екипи на Пожарната и горски служители, каза директорът на Държавно горско стопанство Брезник Юлий Сираков. Той заяви, че на места все още има тлеещи огнища. Има и вятър. Ако не..

публикувано на 25.08.24 в 16:50

Пожарът при Черни връх се разраства, може да прехвърли билото

Пожарът при Черни връх в Рила се разраства във всички посоки. Това каза за Радио Благоевград директорът на НП „Рила“ Красимир Андонов. „Около 100 огнеборци – пожарникари, горски служители и доброволци, се опитват да удържат огнената стихия, но успяваме горе-долу и то само в долната част. В гасенето се използват дронове за хвърляне на вода, но..

публикувано на 25.08.24 в 15:45

Патриарх Даниил отслужи света литургия в Перник

Българският патриарх и митрополит на Софийска митрополия Негово светейшество Даниил призова вярващите в Перник да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинската православна църква. Патриарх Даниил оглави отслужената днес света литургия в пернишкия храм „Св. Иван Рилски”. В проповедта си пред десетките вярващи, дошли в храма,..

публикувано на 25.08.24 в 14:56

Жителите на Кочериново готови на крайни действия заради безводието

Протест за втори път тази седмица блокира пътя до Рилския манастир. Около 50-ина жители на Кочериново бяха недоволните от безводието, които затвориха пътя до Рилския манастир на разклона за село Стоб. През 5-10 минути се пускаха автомобили. Младите хора бяха начело на протеста днес. Те са готови на крайни действия заради липсата на вода в..

публикувано на 25.08.24 в 12:40
Снимката е илюстративна

Новият пожар над Пастра е предизвикан от мълния

Мълния възобнови пожара над село Пастра, под язовир „Калин“, каза за Радио Благоевград Георги Кабзималски от ДГС "Рилски манастир". „Към момента горят над 150 декара в алпийската част на планината.Теренът е труднодостъпен, гасенето е само наземно. Пуснали сме линия и на ръка. Много е тежък теренът. Участват пожарникари - към 15 човека и горски –..

публикувано на 25.08.24 в 12:28

Възобнови се пожарът над село Пастра

Възобновил се е пожарът в гората над село Пастра, под язовир "Калин". Пожарът пламна миналата седмица и затвори пътя от селото до хижа "Чала", но беше овладян. Сега обаче силният вятър го е разпалил отново, съобщи за Радио Благоевград говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка. В гасенето днес участват пожарникари от Рила..

публикувано на 25.08.24 в 11:33