Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Вера Станишева – лесовъдът със златни ръце

На 8-и март ви представяме инж. Вера Станишева – лесовъдът със златни ръце.

Инж. Вера Станишева по професия е лесовъд, но хобито и е да рисува. В момента 7 нейни картини са изложени в Регионалния исторически музей в Благоевград, а днес тя ще участва в изложба и в сградата на общината. „Моите картини са на природна тематика, това обичам да рисувам, това ми е в душата, работя за природата и за гората, затова искам да изразя това и на платното!“, коментира тя. 

Инж. Станишева рисува от повече от 20 години, обича да рисува езера, реки и слънчогледи. Обиква природата още като дете, възпитана е от майка си в любов към гората, а още от най-ранна възраст прекарва всеки свободен миг в планината при баба си и дядо си. По- късно, когато мисли за професионалната си реализация, поглежда към Пирин и си казва: „Аз обичам Пирин, обичам природата и ще отида да уча в Лесотехническия университет!“

Днес Вера Станишева е доволна от живота си като лесовъд и художник, прави всичко с любов, вечер се прибира у дома си, удовлетворена от резултата от своята работа. Пред морето предпочита гората, а на 8-и март пожелава на жените да бъдат преди всичко жени. „В днешното ежедневие забравяме за това. Дори с мъжки професии, ние винаги трябва да бъдем жени!“, коментира Вера Станишева.



По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Съдят младеж от Перник

Младежът, който преби жена в Перник ще бъде съден като непълнолетен, каза на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура Перник, Албена Стоилова. Присъдата, която го очаква е от 5 до 12 години затвор. След настъпилата смърт на пребитата от младежа жена, обвинението срещу него ще бъде преквалифицирано. Досега то е било за   за причиняване на средна..

публикувано на 23.09.24 в 10:42

10 партии и коалиции са регистрирали листите си в РИК - Благоевград

Делян Пеевски води кандидат-депутатската листа на коалиция "ДПС - Ново начало"  в Благоевград. Общо 10 партии и коалиции са регистрирали листи до този момент в Районната избирателна комисия.  Документите с  кандидатската листа на "ДПС - Ново начало" бяха внесени от областния председател на партията  в Благоевград Ведат Хюсеин, придружаван от част от..

публикувано на 23.09.24 в 09:07

Слънчево време

Сутринта на отделни места в котловините временно ще има намалена видимост. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 8° и 13°, в котловините на Западна България - между 4° и 7°, по Черноморието – между 14° и 17°. Днес ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

публикувано на 23.09.24 в 07:07

"Събуди деня" с Биляна Славчева

Чудотворната икона "Богородица-Вратарница" e най-голямата ценност в Роженския манастир.  Епископът на светата обител Архимандрит Епифаний, за миналото и настоящето на манастира. „Живей на чисто“ Ревизираният национален FSC стандарт за сертификация на горите у нас влиза в сила от началото на следващата година . За целите и същността..

публикувано на 23.09.24 в 04:00

Перник отбеляза тържествено 116-та годишнина от обявяването на независимостта на България

Венци и цветя в знак на признателност бяха положени пред паметника на Кракра Пернишки. Тържествената част продължи пред Двореца на културата, където бе издигнат българския флаг.  Приветствие към перничани от името на кмета Станислав Владимиров отправи зам. кметът Стефан Кръстев. Подчертавайки значимостта на една от най- важните дати в историята на..

публикувано на 22.09.24 в 15:16

Горноджумайското въстание от 1902-ра година оживя в квартал „Вароша“ в Благоевград

На днешния празничен 22-ри септември Благоевград  се превърна в сцена на родолюбива инициатива, възстановка на Горноджумайското въстание от 1902-ра година. Основни организатори на поредицата от събития са Регионалният исторически музей и Регионален клуб „Традиция“.  Стотици граждани се потопиха в атмосферата на паметните събития от 1902 година. Над..

публикувано на 22.09.24 в 14:42

Благоевград отбеляза 116 години от обявяването на Независимостта на България

Днес се навършват 116 години от обявяването на Независимостта на България. По традиция център на тържествата е Велико Търново, където на 22 септември 1908 година е обявен край на васалитета на България от Османската империя. Княз Фердинанд провъзгласява Независимостта с манифест, прочетен в църквата "Свети 40 мъченици" и след това в крепостта..

публикувано на 22.09.24 в 12:05