Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Регионална среща на социалните работници от област Благоевград

Карта на социалните услуги изготвят общините от област Благоевград. Това стана ясно на проведената днес регионална среща на тема „Актуалните предизвикателства в развитието на социалните услуги“. В нея участваха представители на общините и социални работници от област Благоевград. С приветствени думи към присъстващите се обърна секретарят на община Благоевград Дейвид Арабаджиев.

Емилия Халилова, директор Дирекция „Социална и жилищна политика“ в община Благоевград в презентация обобщи социалните услуги в област Благоевград. „За първи път предстои да бъде изработена карта на социалните услуги, чиято идея е да се направи един много сериозен анализ както на съществуващите социални услуги, така и на това, което изискват обществото и новите правила. Всяка община прави своя програма и разработва новите социални услуги. В тази връзка ние сме разработили един много сериозен анализ, който днес или в понеделник ще бъде публикуван на сайта на община Благоевград за обществено обсъждане“ – каза за слушателите на Радио Благоевград Халилова.

Партньор на община Благоевград в организацията на регионалната среща бе  Националният алианс за социална отговорност НАСО. Според мениджъра от алианса Наталия Христова предизвикателствата през социалните работници са много, актуалните теми също. „Предстои планирането на социалните услуги, готви се анализа от общините, предстои преструктуриране. Надяваме се, че с новата Национална карта работата на социалните работници да стане по-подредена и по-добра“ – сподели Христова.

Срещата бе организирана в навечерието на празника на социалните работници, който всяка година се чества  във всеки трети вторник на месец март.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Дариха апаратура от ново поколение за МБАЛ - Благоевград

„Клуб за бъдеще“ с поредна успешна кауза в Благоевград. За първи път с предадените пластмасови капачки дариха високотехнологична апаратура на МБАЛ-Благоевград. Сърцати доброволци са събрали тонове капачки, за да осигурят високотехнологичната апаратура. Три отделения – неонатология, родилно отделение и педиатрия получиха техниката, която..

публикувано на 12.07.24 в 11:54

Цяла плеяда победители на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2024

XXX I I-то издание на „Пирин Фолк“ Сандански 202 4  ще зарадва почитателите на македонската музика с обичани звезди, които ще ни зарадват от сцената на 30, 31 август и 1 септември . Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни изпълнители, които имат множество изяви на фестивала и през годините са получавали различни..

публикувано на 12.07.24 в 11:44

Голям пожар на границата със Северна Македония

Голям пожар гори в близост до границата ни с РС Македония, край Петрич. Огънят е пламнал снощи на територията на югозападната ни съседка, като е обхванал предимно сухи треви и храсти. Пожарът все още не е овладян и има опасност да навлезе в българска територия. Радио Благоевград информира, че от снощи пожарникари и служители на ЮЗДП са на..

публикувано на 12.07.24 в 11:02
Ибраим Зайденов

Ибраим Зайденов напусна парламентарната група на ДПС

Още един депутат напусна ПГ на ДПС. От парламентарната трибуна председателят на парламента Рая Назарян съобщи, че заявление е подал Ибраим Зайденов, избран от Благоевград. Така групата на ДПС вече се състои от 24-ма, а извън нея са 23-ма депутати. Общо 37 са народните представители извън група - с двама по-малко от втората по численост група -..

публикувано на 12.07.24 в 10:43

Празник на водата в село Баня

По повод 25 юли, Световния ден за превенция на удавянията, Община Разлог, Областен съвет на БЧК – Благоевград, Общински съвет на БЧК - Разлог и кметство село Баня организираха един своеобразен празник, изцяло посветен и свързан с водата - нейната сила и мощ. Във водния празник участие взеха деца, представители на БЧК, плувци и специалисти по..

публикувано на 12.07.24 в 10:29

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите. Цяла нощ продължава гасенето в обхвата на ДГС Осогово, а в Петрич целта е недопускане на голям пожар от Северна Македония да навлезе у нас. След като получават сигнал за голям горски  пожар в съседната държава, горски служители от ДГС Петрич се отправят към границата. Заедно със служители на РС ПБЗН,..

публикувано на 12.07.24 в 09:53

Парламентът гласува проект за правилник за дейността му

В условията на промяна в парламентарните групи след разделянето на ДПС и в очакване за връчване на втория мандат на Продължаваме промяната- Демократична България, Народното събрание ще гласува проект на правилник. Временната комисия отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни..

публикувано на 12.07.24 в 09:47