Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В област Кюстендил доставиха бюлетините за предсрочния вот

Областната администрация в Кюстендил получи днес изборните материали за предсрочния вот  на 2 април. „Определеният тираж на хартиените бюлетини от Централната избирателна комисия е 129 000 бр., както получаваме и бюлетини за електронно гласуване. Всички те ще се съхраняват в определено със заповед на областния управител помещение, отговарящо на изискванията, съобразно законодателството. Осигурили сме денонощна охрана, постоянно видеонаблюдение, метална решетка – всички изисквания са спазени“, коментира зам.-областният управител Валентина Караганова.

Броят на избирателите в област Кюстендил по предварителните избирателни списъци в областта е 127 968. 

„Наблюдава се намаление в броя на избирателите с около 700 души в сравнение с предходния вот, който беше на 2 октомври“, посочи зам.-областният управител. Караганова обясни още, че по информация, предоставена от секретарите на общини на територията на област Кюстендил, 2 187 лица са подали заявление за гласуване по настоящ адрес. Техният брой за предходния вот е бил 2 110.

 


По публикацията работи: Весела Сукалинска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Безплатен предизборен диспут по Радио Благоевград

Радио Благоевград провежда и излъчва безплатен предизборен диспут с представители на политическите формации, участници в изборите за Народно събрание на 2 април. Диспутът ще бъде излъчен на 29 март, сряда, от 9.00 до 11.00 часа в ефира на Радио Благоевград и с видеострийм на интернет страницата и фейсбук профила на радиото. Темата на..

публикувано на 28.03.23 в 12:49

Изцяло хартиен вот в община Ковачевци

В 101 секции на територията на област Перник ще се гласува само с хартиени бюлетини на 2 април. Изцяло хартиен ще бъде вотът в най-малката община Ковачевци. 156 са секциите в региона, в които избирателите ще могат да избират дали да гласуват с машина или с хартиена бюлетина.136 от тях са в община Перник. В останалитеобщини е по-голям броят на секциите,..

публикувано на 27.03.23 в 14:05

Подвижни секции за хора с увреждания в област Перник

Четири подвижни избирателни секции и 9 секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването са образувани на територията на област Перник за предстоящите на 2 април парламентарни избори, съобщиха от РИК. Общият брой на секциите в региона е 257. Най-много – 136 са те в община Перник. Най-малко, само 10, са секциите в..

публикувано на 24.03.23 в 13:47

Важно за гласуващите в чужбина! Ето адресите на секциите за вота

Министерството на външните работи (МВнР) публикува  адресите на избирателните секции, както и избирателните списъци за гласуване  извън страната за парламентарните избори на 2 април 2023 г. на сайта си.  Списъците и адресите на секциите се намират в секция "Избори за Народно събрание на 2 април 2023 г.". От Външно съобщават още, че избирателните..

публикувано на 23.03.23 в 09:14

Сигнал за оказан натиск върху избиратели в Якоруда

Първи сигнал за натиск върху избиратели как да гласуват на предстоящите парламентарни избори на 2 април е получен в Районната избирателна комисия в Благоевград. В него се твърди, че възрастни хора от община Якоруда, които получават социалната услуга „Топъл обяд“, са били убеждавани да гласуват за определена партия. Информацията потвърди пред..

публикувано на 22.03.23 в 17:28

ЦИК назначи СИК зад граница

Централната избирателна комисия назначи съставите на секционните избирателни комисии извън страната за вота на втори април  и обявява незаетите места.  От публикуваното приложение към решението е видно, че в немалко СИК в чужбина остават незаети позиции въпреки направените от партиите и коалициите предложения.  През следващите дни външното ни..

публикувано на 21.03.23 в 16:40

3 април - неучебен ден за училищата с изборни секции

Денят след парламентарните избори - 3 април, понеделник, ще бъде неучебен за всички ученици в училищата, в които има разкрити изборни секции. Това гласи заповед на служебния министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, съобщиха от пресцентъра на Министерството. В неделя, на 2 април, ще се състоят извънредните парламентарни избори в..

публикувано на 18.03.23 в 11:51