Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ЦИК: Хората, които гласуват с хартиена бюлетина, да я сгъват два пъти

Автор:

Централната избирателна комисия даде препоръчителни указания как да се сгъват хартиените и машинните бюлетини преди да бъдат пуснати в прозрачните урни, за да се запази тайната на вота в утрешния изборен ден. 

Хората, които гласуват с хартиена бюлетина, трябва да я сгъват два пъти, а за да е валидна бюлетината, тя трябва да има два печата на гърба. Първият се поставя от член на СИК преди гласуването, а вторият - преди пускането в прозрачната кутия. 

За машинната бюлетина сгъването е веднъж, а печатът, който се поставя на гърба - само един. 

ЦИК написа в методическите си указания, че всички бюлетини от машините са валидни независимо дали са подпечатани с печата на секционната комисия.


Вижте още

В детските градини в Благоевград ще бъдат сформирани сборни групи през летния сезон

Децата в детските градини на територията на община Благоевград ще могат да посещават дежурни сборни групи през лятото. Целта е родителите да бъдат улеснени въпреки сезона на отпуските, когато посещаемостта на малчуганите в детските заведения традиционно намалява. През м. юни детската градина в с. Покровник ще остане отворена, за да бъде спестено..

публикувано на 06.06.23 в 17:20

Катастрофа на пътя Симитли – Разлог

Движението при км 26 на второкласен път Симитли - Разлог се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от АПИ.

публикувано на 06.06.23 в 16:38

Дезакаризация на зелените площи в община Благоевград

Започва втората масова дезакаризация за 2023 г. на територията на община Благоевград. Обработката на тревните площи ще се осъществи  на 09.06.2023 г. (петък) при благоприятни метеорологични условия. Третирането ще се извършва след 18:00 часа в тревните площи, включващи паркове, междублокови пространства, централна градска част, детски площадки, дворове..

публикувано на 06.06.23 в 15:51

Със 132 гласа Николай Денков беше избран за министър-председател

Със 132 гласа Николай Денков беше избран за министър председател. Гласуваха 201 депутати. Против бяха 69, няма въздържали се. Със същия брой  гласове "за" народните представители одобриха преименуването на Министерството на земеделието на Министерство на земеделието и храните.

публикувано на 06.06.23 в 15:46

Парламентът обсъжда и гласува кабинета "Денков-Габриел"

Парламентът заседава извънредно, за да гласува проекта на правителство, излъчено с втория мандат от "Продължаваме промяната – Демократична България". В дневния ред на днешното заседание са включени три точки – избиране на министър-председател, приемане на структура на Министерския съвет и избиране на редовно правителство. В началото на заседанието..

публикувано на 06.06.23 в 14:58

Мъж от Благоевград с участие в Световните летни игри в Берлин

Кметът на Благоевград посрещна в кабинета си Валери Маринов, ползвател на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Струма“, преди участието му в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин. В рамките най-голямото приобщаващо спортно събитие той ще мери сили в дисциплината „Силов трибой“. За да подкрепят Валери в сградата на..

публикувано на 06.06.23 в 13:31

Приключи "Детското полицейско управление" в Брезник

Приключиха занятията в "Детското полицейско управление – Брезник" за учебната 2022/2023 година, съобщиха от ОД на МВР - Перник. Последната тема, залегнала в обучителния план, е била посветена на безопасността на движението по пътищата с лектори началникът на „Охранителна полиция“ комисар Йордан Дундаков и началникът на „Пътна полиция“ гл. инспектор..

публикувано на 06.06.23 в 12:24