Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на зърнопроизводители от Дупница

Земеделски производители от района на Дупница протестираха днес срещу вноса на украинско зърно.

Протестът тръгна от района на Бинека на входа на Дупница от Кюстендил, след което продължи към с. Дяково, преминавайки по автомагистрала „Струма“, обърна се и спря при с. Пиперево, на отбивка на магистралата.

„Няма да затваряме движението, за да не пречим на останалите хора, това е само демонстрация. Ако обаче не бъдат взети спешни мерки, ще бъдем принудени да протестираме и чрез затваряне на пътища“, казаха протестиращите.

В района има предимно малки и средни производители, около 60 души.

„Днес правим една малка демонстрация, с която се обръщаме към управляващите да се забрани вносът и коридорите на солидарност – да не се внася зърно, за да запазим бизнеса си. Настояваме и за спешни компенсации за пропуснатите ползи", заявиха още участниците в протеста.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Нарушено водоподаване в село Черниче

Поради авария на довеждащ водопровод, водоподаването в село Черниче, община Симитли ще бъде нарушено на 18.07.2024 г. (четвъртък) в часовете от 09:00ч. до 17:00ч. От ВиК Благоевград се извиняват за неудобството.  

публикувано на 15.07.24 в 16:18

5 декара гори са унищожени при пожари в Пернишко

Пет декара гори са унищожени при два пожара в Пернишко през почивните дни, съобщиха от полицията. Горели са борови насаждения над рудник "Република" и борова гора във витошкото село Боснек. Екипи на пожарната са локализирали бързо пламъците и са спасили от опожаряване стотици декара. Високите температури и небрежността на хората са основна причина за..

публикувано на 15.07.24 в 16:11

Областният управител на Кюстендил на среша с новите депутати от областта

Работна среща между областния управител Александър Пандурски и новоизбраните народни представители от 10 МИР - Кюстендил се проведе в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра ѝ. На срещата присъстваха четиримата народни представители от Кюстендилския избирателен район -  Христо Терзийски (ГЕРБ-СДС), Димчо Димчев ("Възраждане"), Николай..

публикувано на 15.07.24 в 16:07

Уличното осветление в община Радомир ще бъде обновено

До края на следващата година изцяло ще бъде обновено уличното осветление на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев. Вече е стартирана обществена поръчка за град Радомир и селата Дрен и Друган. Общината е с одобрен и втори проект, обхващащ останалите 29 населени места. Предстоящата рехабилитация и модернизация на уличното осветление ще..

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Дарение за МБАЛ „Иван Скендеров“ Гоце Делчев

С много важни апарати разполага отделението по неонатология в МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев, след направеното дарение от фондация „Капачки за бъдеще“ и нейният председател Лазар Радков. В края на миналата седмица, той пристигна лично в АГ – отделението на гоцеделчевската болница, за да връчи дарението, което се състои от 3 апарата: транскутанен..

публикувано на 15.07.24 в 14:09

Продължава гасенето на пожара в района на село Преколница

Единайсет пожара са загасени в края на миналата седмица в Кюстендилска област. Общо четири от тях са нанесли щети. Продължава гасенето на пожара, който възникна на 11 юли в смесена гора в района на с. Коприва, с. Цървендол и с. Преколница, община Кюстендил. Пожарът е низов и е обхванал площ около 500 декара., съобщиха от полицията. Огънят е..

публикувано на 15.07.24 в 13:08

Започна записването на седмокласниците в гимназиите

От днес започна записването на седмокласниците, класирани по първо желание след първи етап на класиране. Учениците се записват в училището, в което са приети. Ако ученик не се яви, мястото му не се запазва и се обявява като свободно за втори етап на класиране, посочват от РУО - Благоевград.  Записването на новоприетите осмокласници в НХГ „Св.св...

публикувано на 15.07.24 в 12:47