Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на зърнопроизводители от Дупница

Земеделски производители от района на Дупница протестираха днес срещу вноса на украинско зърно.

Протестът тръгна от района на Бинека на входа на Дупница от Кюстендил, след което продължи към с. Дяково, преминавайки по автомагистрала „Струма“, обърна се и спря при с. Пиперево, на отбивка на магистралата.

„Няма да затваряме движението, за да не пречим на останалите хора, това е само демонстрация. Ако обаче не бъдат взети спешни мерки, ще бъдем принудени да протестираме и чрез затваряне на пътища“, казаха протестиращите.

В района има предимно малки и средни производители, около 60 души.

„Днес правим една малка демонстрация, с която се обръщаме към управляващите да се забрани вносът и коридорите на солидарност – да не се внася зърно, за да запазим бизнеса си. Настояваме и за спешни компенсации за пропуснатите ползи", заявиха още участниците в протеста.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Бански старчета" ще бъдат специални гости в юбилейния концерт на Ансамбъл „Пирин“

На 27 октомври, в зала 1 на НДК, ще се състои тържественият концерт на световноизвестния Ансамбъл "Пирин" под мотото "70 години БЛАГОДАТ". Това грандиозно събитие отбелязва 70-годишния юбилей на Ансамбъла, прославил България по цял свят със своето фолклорно наследство и изкуство. Единственият гост-участник в концерта, извън състава на..

публикувано на 22.10.24 в 15:18

Движението на кросови мотори извън определените пътища в НП „Рила“ се санкционира

На 20 октомври в 15,33 часа в Дирекция „Национален парк Рила“ е приет сигнал за голяма група лица, движещи се кросови мотори в района на м. Отовица, Парков участък – Дупница. Сигналът е подаден чрез националната система 112. Благодарение на сигналоподателя и навременната реакция от страна на служителите на парка част от нарушителите вече са..

публикувано на 22.10.24 в 15:07

Подобряват визията на парк "Хисарлъка“ над Кюстендил

Санитарна сеч започва в парк "Хисарлъка“ над Кюстендил с цел възстановяване и подобряване визията на парка. Ще бъдат премахнати изсъхналите иглолистни дървета от вида черен бор в района. За санитарната сеч са издадени указания от лесозащитната станция в София, предписание от директора на РДГ в Кюстендил и след решение на Общинския съвет в града...

публикувано на 22.10.24 в 14:18

Делегация от Виетнам посети Перник

В Областна администрация Перник се е провела официална среща между областния управител Людмил Веселинов и директора на ОДМВР – Перник ст. комисар Милчо Милчов с делегация от провинция Вин Фук, Виетнам, водена от заместник-директора на полицията в региона старши полковник Та Дък Диен.  Присъствала е и Мариета Ангюшева, началник на сектор "Двустранно..

публикувано на 22.10.24 в 14:13

Ученици поеха за ден управлението на Община Гоце Делчев

Ученици от 10, 11 и 12 клас в НПГ „Димитър Талев“ Гоце Делчев се включиха в инициативата на JA Bulgaria „Мениджър за един ден“ и поеха управлението в Общинска администрация – Гоце Делчев. Целта на тази инициатива е учениците да се запознаят с работата на институциите и да научат повече за местната власт. В ролята на кмет на общината през..

публикувано на 22.10.24 в 14:05

„Защо е важно да потребяваме отговорно?“

Стопанският факултет на ЮЗУ “Неофит Рилски“ бе домакин на интерактивен семинар на тема: „Защо е важно да потребяваме отговорно?“. Инициативата се проведе по линия на Европа Директно – Благоевград. Семинарът се състоя съвместно с експерти от Рилския център за научни изследвания. На него присъства и Красимира Хаджикосева, ръководител на Център "Европа..

публикувано на 22.10.24 в 13:39

Четири нови заседания по делото "Дупнишка популярна каса"

Окръжният съд в Кюстендил насрочи дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", през ноември и декември. От месец март  Окръжният съд е провел 12 заседания по делото, като е разпитал над 100 свидетели. Първото заседание е насрочено за 4 ноември, а за него ще бъдат призовани неявилите се свидетели и неразпитани от..

публикувано на 22.10.24 в 11:27