Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ-СДС печелят изборите в Кюстендилска област

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в Кюстендилска област, сочат резултатите от 100 процента обработени протоколи на секционните комисии в Районната избирателна комисия в Кюстендил.

За ГЕББ – СДС са гласували 14 850 от участвалите във вота, което е 37,09 процента подкрепа, съобщиха от Районната избирателна комисия в Кюстендил.

Втора остава с 20,19 процента и 8 085 гласа коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България".

„Възраждане“ е трета политическа сила с 5 776 гласа и 14,43 процента подкрепа. Четвърти са „БСП за България“ с 5 219 гласа и 13,04 на сто подкрепа.

"Не подкрепям никого" са посочили 1 826 от участвалите във вота.

„Има такъв народ“ са получили подкрепата на 1 733 от участвалите в избора, което е 4,33 процента подкрепа, следвани от ДПС – с 1 111 гласа и 2,78 процента подкрепа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на изход за леки автомобили.

Във връзка със значително увеличените преминавания през двата пункта и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от граничната полиция препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала..

публикувано на 21.07.24 в 09:48

Пожар в Гърция близо до българската граница

Горски служители от ДГС Катунци и ДГС Гоце Делчев, както и пожарникари, са на границата с Гърция, за да направят опит да не допуснат навлизането на пламналия над Славянка пожар. За сега огънят е на гръцка територия, но е близо до нашата страна. Върхов е, гаси се от два хеликоптера и самолет. Българските горски служители от 5 часа сутринта правят просеки и..

публикувано на 21.07.24 в 08:51
Димитър Главчев

Премиерът Главчев пътува за Воден

Министър-председателят Димитър Главчев пътува за Воден. Премиерът ще провери на място изпълнението на поетия от мобилните оператори ангажимент да  осигурят клетка, която да обезпечи комуникацията в селото. В четвъртък министър-председателят Главчев разпореди на министъра на транспорта Георги Гвоздейков да предприеме мерки по проблема. Вчера..

публикувано на 21.07.24 в 08:33

Малко по-прохладна неделя, на места с валежи и градушки

Днес от запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността над по-голямата част от страната ще бъде купеста и купесто-дъждовна. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. Предимно слънчево ще бъде в Югоизточна България и по морския бряг. Ще духа слаб до умерен вятър от..

публикувано на 21.07.24 в 08:31
Димитър Главчев, Калин Стоянов

Премиерът Главчев: Алпинисти ще се включат в гасенето на пожара в Беклемето

Изключително сложна продължава да бъде ситуацията заради пожара в района на Карловското село Кърнаре. Има няколко огнища, теренът е недостъпен за техника, с много отвесни скали. Хеликоптерите от Чехия са на мястото и вече гасят. Алпинисти от пожарната и доброволци  ще доближат максимално пожара, в опит да бъде овладян. Това заявиха премиерът..

публикувано на 20.07.24 в 15:50

150 годишната черква в село Горна Железница посрещна миряни за своя храмов празник – Илинден

Възрожденската черква  отвори врати и посрещна наследници на родове, чийто корени са от там, както и много гости.150 годишния храм във вече безлюдното село е построен през далечната 1874 година. В архитектурно отношение представлява каменен еднокорабен храм с полуцилиндричен дъсчен свод. Амвонът и дъсчената решетка са рисувани. След Горноджумайското..

публикувано на 20.07.24 в 15:24

Катастрофа близо до Благоевград

Движението при км 366 на път I-1 Благоевград – Кресна се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 20.07.24 в 15:13