Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

110 кестена по повод 110 години от създаването на ДГС Петрич

Снимка: ЮЗДП

Ученици от 8-и до 12-и клас на училище „Асен Златаров“ в Петрич залесяваха в местността „Тинкина ливада“. Поводът – Седмицата на гората и 110 години от създаването на ТП „ДГС Петрич“. В залесяването се включи почти целият колектив на стопанството. Така районът се обогати с нови 110 кестенови дръвчета. В специален открит урок по природа учениците научиха защо е важно да пазим гората. Тази година към инициативите на стопанството се включиха и служители на ПП „Беласица“. На територията на ДГС Петрич ще бъдат залесени 30 декара сухоустойчиви дървесни видове по проект CLIMAFORCEELIFE.


По публикацията работи: Весела Сукалинска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

82 години от гибелта на Никола Вапцаров

На  23-ти юли се навършват 82 години от разстрела на Никола Йонков Вапцаров. Прекарва в затвора около три месеца. На 23-ти юли е осъден на смърт и още същата вечер – разстрелян на Гарнизонното стрелбище в София. Въпреки краткия си живот, Вапцаров е една от най-значимите фигури в българската поезия, както и световно признат поет. Стихотворенията..

публикувано на 23.07.24 в 07:36

В Благоевград организират работна среща заради пожарите

Във връзка с усложнената обстановка по отношение на продължителния период на засушаване, високите температури и горските пожари ще се проведе работна среща от 11.00 часа в зала „22 септември“, в сградата на община Благоевград . На събитието ще се популяризира кампанията на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по..

публикувано на 23.07.24 в 07:29

И военни помагат на огнеборците на границата с Гърция

Ситуацията относно пожара в граничната планина Славянка остава непроменена, каза тази сутрин за Радио Благоевград директорът на Държавно горско стопанство - Катунци, инж. Пламен Поюков. Той уточни, че пожарът към момента е все още на гръцка територия, но бавно настъпва към нашата граница.  От вчера на помощ на огнеборците, които не позволяват..

публикувано на 23.07.24 в 07:22

Краткотрайни валежи с гръмотевични бури

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34° градуса,..

публикувано на 23.07.24 в 07:17

Овладян е пожарът край гара Кочериново

Пожарът край железопътната гара в Кочериново е овладян, съобщи директора на Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност” в Кюстендил комисар Светослав Георгиев. Огънят е локализиран от всички страни, догарят запалилите се дървени трупи край мястото на пожара. Горели са сухи треви и храсти. Нямаме данни за горели техника и автомобили, каза..

публикувано на 22.07.24 в 19:14

Пожар на гара Кочериново

Пожар е възникнал в района на железопътната гара на Кочериново. Горят над 200 кубика дървени трупи.  Временно се ограничава движението на моторни превозни средства по път І-1 София - Кулата, в района на гара Кочериново поради пожар в близост до пътя.  Трафикът в посока Кулата, както и в посока София ще се осъществява по АМ  "Струма" от пътен възел..

публикувано на 22.07.24 в 17:40

Два камиона се удариха на АМ "Струма" при Кулата, единият водач е загинал

Тежка катастрофа е станала днес на автомагистрала "Струма".  В следобедните часове са се сблъскали два камиона на километър 164, преди ГКПП-Кулата, в района на Чучулигово.  Товарен автомобил се е блъснал в задната част на намиращ се пред него друг товарен автомобил. Загинал е водачът на камиона, който се е блъснал в този пред него.  Движението е..

публикувано на 22.07.24 в 16:59